Holstebro’da “Yıldız Savaşları”

Şampiyonlar Ligi D Grubunda Holstebro ile Bükreş arasındaki haftanın son maçı beraberlikler bitti.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi D Grubunda haftanın son maçı beraberlikle sona erdi. Tempoyu bir an bile düşürmeyen ev sahibi TTH Holstebro ile Dinamo Bükreş seyir zevki çok yüksek bir mücadele izletti.

TTH ULUSLARARASI DENEYİM PEŞİNDE

DINAMO BUCURESTI 10 YIL SONRA DEVLER LİGİNDE

Beşiktaş’ın da mücadele ettiği D Grubunun üçüncü ve son maçında Dinamo Bucuresti, oyunda ağırlığını daha çok hissettiğimiz taraf olsa da TTH Holstebro bir saniye bile motivasyonunu bozmadı. Danimarka ekibi VELUX EHF Şampiyonlar Ligindeki ilk maçını son saniyede kazandığı penaltı sayesinde puan ile bitirdi.

*Temposu hiç düşmeyen maçta önde olan takımın ismi 13 defa değişti.

*Yıldız Savaşlarını andıran müsabakada Holstebro yüzde 67 ve Dinamo yüzde 64 şut yüzdesiyle oynadı.

*Holstebro’nun şut etkinliği ikinci yarıda yüzde 83’e çıktı.

*Dinamo, Şampiyonlar Ligindeki ilk beraberliğini yaşadı.

*Danimarkalı Kasper Kildelund 9 gol ile en skorer oyuncu olurken Dinamo’dan Dan Savenco 6 gol attı.

MAÇIN HİKAYESİ

TTH Holstebro (DEN) – Dinamo București (ROU) 32:32 (16:16)

Holstebro VELUX EHF Şampiyonlar Ligindeki ilk sezonunun keyfini çıkarırken Dinamo’nun deneyimi sadece biraz daha fazlaydı. Rumen ekibi devler ligine en son 10 yıl önce katılmıştı. Tecrübe eksikliği bir yana, iki takım ilk yarısında yedi defa önde olan ekibin değiştiği keyifli bir oyun üretti.

Maça iyi başlayan Dinamo 13. Dakikada 5:8 öne geçmişti. Dört dakikalık kusursuz bir oyunla Danimarkalılar skoru 9: 8 yapmayı başardı. İlk yarıda Dinamo’nun gollerinin üçte birini atan Ciprian Sandru, takımını da ateşlemeyi bildi.

İkinci yarıda İranlı biraderler Dinamo’yu sürükleyen kilit isimler oldu. Savunma de hücumda rakibine göre daha motive olan Bükreş ekibi, Esteki kardeşlerin yüksek performansı ile ikinci yarıda son 20 dakikaya 18:21 önde girdi. Bu skor ile Dinamo sezonun ilk galibiyetine yaklaşmışken 44 ile 47. Dakikalar arasında Holstebro’nun yakaladığı 4:0’lık seri ibreyi ev sahibinden yana çevirdi. Ancak Dinamolu Alin Florin Sania, bitime sekiz saniye kala takımını 32:31 öne geçirdi. Jac Karlsson’a maçın son atışında yapılan hareket penaltı olarak değerlendirilince Danimarka ekibi eşitliği sağladı.

Adrian Costeiu / ehfcl.com

Kapak fotoğrafı: @tthholstebro Facebook page

Bakmadan Geçme