IHF Super Globe'da final geldi çattı

Dün oynanan yarı final karşılaşmalarının ardından, Dünya şampiyonunu belirleyecek finalin adı belli oldu: THW Kiel – FC Barcelona

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – Dün oynanan yarı final karşılaşmalarının ardından, Dünya şampiyonunu belirleyecek finalin adı belli oldu: THW Kiel – Barcelona

İlk oynanan yarı finalde, Velux EHF Şampiyonlar Ligi’nde de bu sezon aynı grupta bulunan, RK Vardar ve THW Kiel karşılaştı. Alman ekibi, baştan sona üstün götürdüğü karşılaşmayı 34-30 kazanırken Avusturyalı genç Nikola Bilyk 9 golle galibiyette büyük pay sahibi oldu. Maçın adamı ise maç boyunca 11/26 kurtarış yapan ve bunlardan ikisini, kaleyi koruduğu 7 metre atışında yapan Danimarkalı süperstar kaleci Niklas Landin oldu.

THW Kiel bu sonuçla birlikte, kazandığı 2011 ve kaybettiği 2012 finalinin ardından 3. kez IHF Super Globe finalinde boy gösterecek. 2011’de, Şampiyonlar Ligi’nde defalarca karşılaştığı Ciudad Real’i finalde 28-25 mağlup eden Kuzey Almanya temsilcisi, bir yıl sonra son şampiyon olarak katıldığı organizasyonda yine aynı rakiple, fakat finansal sebeplerle temsil ettiği şehir değişmiş ve Atletico Madrid adını almış halde karşılaştı. THW Kiel, 27 Mayıs 2012’de, Şampiyonlar Ligi finalinde mağlup ettiği Atletico Madrid’e; 104 gün sonra, 1 Ekim 2012’de IHF Super Globe finalinde 28-23 mağlup oldu. Bu iki finalin ardından bu turnuvaya ilk kez bu yıl katılan THW Kiel, 3. kez katıldığı şampiyonada 3. kez finale çıkmak gibi hayli önemli bir iş başardı.

Haber

Diğer yarı final karşılaşması ise sürpriz devre skoruna rağmen favori Barcelona’nın galip geldiği bir karşılaşma oldu. Suudi temsilcisi Al Wehda karşısında ilk yarıyı 16-13 geride kapatan Katalan devi, soyunma odasından bir hayli toparlanmış döndü ve karşılaşmayı 34-24 gibi farklı bir skorla kazanmayı başardı. Bu sonuçla birlikte Barcelona, son iki sezonun şampiyonu olarak üst üste 3. kez finale çıkmış oldu. Şampiyonada en fazla sayıda mutlu sona ulaşan Katalan ekip, 5 kez boy gösterdiği bu organizasyonda oynadığı 4 finali de kazanarak kırılması güç bir rekora imza attı. Barcelona; 2013, 2014, 2017 ve 2018’de kupayı müzesine götürmekle birlikte, organizasyonda bulunup finale çıkamadığı tek şampiyona olan 2015 IHF Super Globe’da, aynı yılın EHF Cup şampiyonu Füchse Berlin’e yarı finalde 26-25 mağlup oldu. Şu anda, o yıl finalde mağlup ettikleri Telekom Vesprem’in oyuncusu olan Sırp yıldız Petar Nenadić, Füchse Berlin formasıyla söz konusu yarı finalde Barcelona ağlarına 8 gol bırakmıştı.

Final karşılaşması yarın saat 17:20’de, YouTube’daki IHF – Competitions kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Bakmadan Geçme