IHF-THF Genç Hakem Gözlemci Semineri Yapıldı

Uluslar arası Hentbol Federasyonu ile Türkiye Hentbol Federasyonu arasında ortaklaşa planlanan Genç Hakem ve Gözlemci Semineri Alanya'da gerçekleştirildi.

Seminer Avrupa Hentbol Federasyonu Eski Hakem Komitesi Başkanı ve Şuan Eğitim Sorumlularından Sandor Andorka tarafından verildi.

Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Barbaros Yılmaz, Hentbolhaber.Net’e semineri değerlendirdi:

Yılmaz, Sandor Andorka’nın Türkiye’de bulunmaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi. Yılmaz , “ Genç Hakem ve Gözlemci Semineri amacına ulaştı. Sandor Andorka çok iyi bir arkadaşım, dostumdur. Burada yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde sezon başında Üst Düzey Seminere de katılmaktan mutlu olacağını dile getirdi. Ayrıca Sandor Andorka , tarafıma Türk Hakemliğini , dostluğumuzdan dolayı yakından takip ettiğini , IHF ve THF’nin ortaklaşa yapmış olduğu bu çalışmanın meyvelerinin çok yakında alınacağını düşünüyor.”dedi.

Yılmaz, Sandor Andorka’nın her zaman ki gibi yabancı dil konusunda uyarılarda bulunduğunu belirterek, “Uluslar arası Alanda Hakemlik yapabilmek adına olmazsa olmaz Yabancı Dildir. Tüm hakemlerimizin hedefleri doğrultusunda mutlaka yabancı dillerini geliştirmeleri gerekmektedir.”dedi.

Yılmaz , Sandor Andorka’ya THF ve MHK adına burada bulunmasından  ve eğitiminden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “THF Merkez Hakem Komitesi olarak Genç Hakemlerimiz ile ilgili çalışmalarımız devam edecek.  Bu eğitim çalışmasında kendisinin bizzat Türkiye’ye gelmek istemesinden dolayı da son derece memnum oldum”dedi.

Barbaros Yılmaz , Sandor Andorka’ya  THF Başkanı adına plaket vererek katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haber

Foto : Hentbol Hakemleri Gözlemcileri Facebook Grubu

Bakmadan Geçme