İhsan Doğan: 32 Kısım tekmili birden

Yazarımız Mehmet İhsan Doğan, Erkekler Türkiye Kupası 2.Tur maçları üzerine kaleme aldı.

İhsan Doğan: 32 Kısım tekmili birden
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocukluğumda Tarzan filmleri oynardı. Filmin afişinde “32 Kısım Tekmili Birden” yazardı. Yani sinemaya sabah girerdiniz, akşama kadar “Tarzan Bilmem kimlere Karşı!” adlı filmi izlerdiniz.

Ankara’da salı günü başlayıp, perşembe günü sona eren Türkiye Kupası 2. Tur (B) ve (C) Grubu Maçları da tıpkı çocukluk günlerimdeki Tarzan filmleri gibi oldu. Düşünebiliyor musunuz, ilk maç saat 13:00’de başlıyordu, dördüncü ve son maç ise saat 19:00’da! 32 Kısım Tekmili Birden! Seyret, seyret dur.

Grup maçlarının sonuçlarını, çeyrek finalistleri zaten gördünüz. İzlemediğim (A) ve (D) gruplarına sonuçlar üzerinden bir bakalım önce, sonra Ankara gruplarına bakarız.

(A) Grubunda Merzifon ve Beykoz Belediyelerinin çeyrek finale çıkmaları normal sonuç.

(D) Grubunda Göztepe’nin gücü Nilüfer Belediyesi’ne yetmemiş ki Bursa takımı Beşiktaş Mogaz’la çeyrek final hakkını kapmış.

Ankara’ya gelirsek; İlk gün, ilk maç (B) Grubunda Amasya Taşova YİBO-Gümüşhane Belediyesi maçı beni 30-35 yıl gerilere götürdü. İki takım da o kadar nostaljik bir hentbol oynuyorlardı ki. Kendilerini üzmeden, yormadan, ağır, aksak, yavaş yavaş, tıpkı ilk günlerdeki gibi. Sonra Maliye Piyango! Eğer son iki gün toparlanmasa…

Ya (C) Grubu! İlk gün maçları berabere, ikinci gün Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor gol farkıyla da olsa lider, üçüncü gün Aziziye Beyediyesi Termalspor karşısında 7 metre kaçırma rekoru kırınca grubu üçüncü sırada bitiriyor. Aziziye Belediyesi Termalspor’la MYK Hentbol çeyrek finalist.

Bir de dostlar, bir türlü anlam veremediğim bir durum var: Yalnız Hentbol’a has değil, diğer sporlarda da yapıyorlar ve bana hep ters geliyor. Bu oynanan maçlar “TÜRKİYE KUPASI” maçları! “Tek Devreli Lig Yöntemi İle Grup Maçı Oynamak” ne demek?




Bakmadan Geçme