İhsan Doğan’dan cumartesi müsabakaları üzerine

Mehmet İhsan Doğan, Ankara’da oynanan iki Erkekler Süper Lig müsabakasını kaleme aldı.

İhsan Doğan’dan cumartesi müsabakaları üzerine
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HENTBOLHABER.NET / İHSAN DOĞAN – Uzun bir aradan sonra Ankara’da Cumartesi günü oynanan iki maçla ilgili görüşlerimi karaladım. 

BEŞ BUÇUK DAKİKALIK MAÇ

Başlık çok kırıcı evet, gençleştirilmiş, yabancılardan arındırılmış takımı incitici biliyorum ama tuttuğum notlar bu başlığı attırıyor.

Sözünü ettiğim notları sizinle paylaşayım, kararı siz verin:

SÜRE             OYUNCU       SKOR

01’ 21”            24 Durmuş       0 – 1

02’ 29”            77 Murat         1 – 1

03’ 04”            13 Yakup        1 – 2

04’ 26”              8 Novais        1 – 3   

05’ 32”            15 Mikail         7 metre atışını kaçırdı!

Bundan sonra Milli Piyango 5 dakika gol atamıyor. İlk yarı bittiğin de Beykoz Belediyesi sekiz farkla 19-11 önde.

İkinci yarıyı Beykoz Belediyesi oynadı, Milli Piyango seyretti. Maç da 11 farkla 38-27 İstanbul ekibinin üstünlüğü ile sona erdi.

 Beykoz Belediyesi çok iyi bir hentbol mu oynadı? Hayır, Milli Piyango henüz hentbolun inceliklerini öğrenememiş. Bülent Tuncer ile Hüseyin Taşcan; işiniz çok ama çok zor. İbrahim, Mikail, Cavit bir yana, kalan oyuncuları bu oyunun inceliklerini öğretmeniz gerek. Kalecinin elini, kolunu, ayağını, orasını, burasını vurmak yerine o topu kaleye sokmak gerektiğini öğretmeniz gerek. Gazanız mübarek olsun.

BAZI MAÇLARIN SON BEŞ – ON DAKİKASI OYNANMASA…

MYK – Adıyaman Belediyesi maçında aklıma geldi bu görüş.  MYK, bayağı iyi başlamıştı maça, ilk 30 dakikanın hemen tamamını önde götürmüş, soyunma odasına 10 – 9 önde gitmişti üstelik.

Sonra ne olduysa oldu, MYK oyundan düştü, Adıyaman Belediyesi üstünlüğü ele geçirdi ve ikinci 30 dakikayı istediği gibi oynadı, ilk yarısını 1 farkla yenik tamamladığı maçı 10 farkla 26-16 kazandı.

İkinci yarıya gönülsüz başlayan MYK son on dakikada oyundan öyle düştü, o kadar uzaklaştı ki, rakibini bile etkiledi ve ortaya tatsız, tuzsuz bir 10 dakika çıktı. O zaman aklıma geldi başlıktaki görüş: Bu maçın son 10 dakikası oynanmasa, kimse küsmez. Olmaz bir görüş ama Nasrettin Hoca’nın göle maya çalması gibi; Ya tutarsaaa…  

Bakmadan Geçme