İki Güzel İnsan, İki Güzel Olay..

Zeynur Pehlivan iki güzel olayı kaleme aldı.

İki Güzel İnsan, İki Güzel Olay..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şimdi sizlere iki güzel olay yazacağım. Biri paylaştığım, diğeri, paylaşmadığım. Bir benimle, diğeri ailemle ilgili.. Ama ikisi de hentbolla ilgili..

Geçen hafta hem A Erkek Hentbol milli takımımızın, hem de Yenimahalle Belediyesi Bayan Hentbol takımımızın önemli maçları vardı. Erkek milli takımımız Dünya Şampiyonası Elemesinde Çek Cumhuriyeti, Yenimahalle Belediyesi de güçlü Rus ekibi Zvezda Zvenigorod ile karşılaşacaktı. 

Son 16’ya kalmayı başaran Yenimahalle Belediyesi maçını Cumartesi günü oynanacaktı ve ben bunun için Thf Spor Salonuna gittim. Son günlerde Süper Ligimizde oynanan güzel hentbol, bayan takımlarımızın  Avrupa Kupalarında aldığı sonuçlar, hentbolumuzun 40. yılı olması, Thf’ye de bir hareketlilik getirmişti. 40. yıl anısına yapılan panolar, Erkek milli takımımızın iki Belçika galibiyeti ile fazlalaşan seyirci dikkatleri çekiyordu. 

Bende hemen üzerinde EHF stiker’ı olan her zamanki yerime gittim. Gittim ama protokolun önünde olan o bölümün şeritlerle çevrildiğini ve her tarafta görevlilerin olduğunu gördüm. Ertesi gün Çek Cumhuriyeti maçı oynayacak olan A Erkek milli takımımıza ve antrenörlere ayrılmış olduğunu öğrendiğim bölümden başka bir tribüne yönelmek üzereydim ki, “Hocam siz yerinize geçebilirsiniz” dedi görevli. 

“Nasıl yani!” dedim.

“Bakın hocam!” diyerek bana koltuğu gösterdi. 

Salona her girdiğimde ayaklarımın beni hep aynı yere götürdüğü yere yaklaştım ve baktım. Eşim ve benim oturduğum koltukların üzerinde “Pehlivan Ailesi” yazılmış bir yazı vardı. Gözlerime inanamadım. Şeref duydum, onur duydum ve büyük bir mutlulukla oturdum. 

38 yıldır var olduğum hentbolda, ne milli takımı bırakırken, ne kulüplerden ayrılırken, ne “En  İyi Oyuncu”, ne de “Gol Kraliçesi” olduğum yıllarda, ne de her noktasına dokunduğum hentbolda, beni düşünen, beni onurlandıran bir insanı, bir kulübü hatırlamadığım için, bu olayın keyfini sürmeye başlamış, milli takım oyuncuları ile birlikte oturup Yenimahalle Belediyesini alkışlıyordum ki, karşımda Yenimahalle Belediyesi Kulübü Başkanı Mesut Bolatcan’ı gördüm. 

Haber

Elinde bir hediye vardı ve bana, bir gün önce, kendilerini o günkü maçta desteklemeleri için kendi sosyal paylaşım sitemde, Ankara’da  yaşayan, sporu seven ve hentbolcu olan herkesi maça davet etmek için yazdığım yazı için teşekkür ediyordu. 

“Bize ve hentbola verdiğiniz destek için çok teşekkür ederim hocam” diyordu. 

“Aman Allahım”dedim. Onca yıldan sonra bir günde iki güzel olay.. Kamera şakası mı bu? dedim ama birinde oturuyor, diğerini de tutuyordum. Teşekkür ettim. Gerçekten inanılmaz güzel bir gündü benim için.

Başka branşlarda kulüplerine, milli takımlara emeği geçen sporcularını unutmayan ve ödüllendiren, tarihine sahip çıkan insanları, takımları ve kulüpleri gördüğümde imrenirdim ve hep kendi kendime, “Seçe seçe, seve seve hentbolu mu buldun Zeynur” derdim. 

Haber

Ama o gün bir kez daha, herşeyi yapanın bir “insan” olduğunu bir kez daha anladım. Yıllarca emek verdiğimiz halde bunları unutan veya görmeyenlerinde, bir kez yazı yazdım diye ertesi gün ödüllendirenlerinde..

Bu iki olayı özellikle ayrı yazmak istedim. Bu olay, hentbolun kendi öz değerlerine sahip çıkması açısından çok güzel örneklerdir. 

Mehmet Önder, “Orada Zeynur-Zeki Pehlivan oturuyor. Onlar her zamanki yerlerinde oturmalı, onları sakın kaldırmayın, hatta koltukların üzerine isimlerini yazın, başka kimse onların yerine oturmasın” diyorsa; Mesut Bolatcan, bir yazı için bana gümüş bir tabak vermeyi düşünebiliyor ve hemen ertesi gün getiriyorsa; bu önce bize ama daha çok senelerce milli formayı giymiş iki hentbolcuya ve tabii ki hentbola verilen değerdir.

Hentbol, çok uzun zamandır bunları unutmuştu. Hentbolda bunları bizlere hatırlatan, bana güzel duygular yaşatan iki güzel insana, Mehmet Önder ve Mesut Bolatcan beyefendilere kucak dolusu sevgilerimi, saygılarımı iletiyorum. 

Ayıca, maçı için sahada olmasına rağmen, “Desteğin için çok teşekkür ederim Zeynur. Yazıda son nokta!” diyen Serdar Eler’e sonsuz teşekkür ederim. 

İyi ki varsınız. Sağolun. 

Zeynur Pehlivan

Yenimahalle Belediyesi – Zvezda Zvenigorod maçı için yazdığım davet yazısı..

“Arkadaşlar, yarın bayan hentbolunun en iyi takımlarından birisi olan Yenimahalle Belediyesinin zorlu bir Avrupa Kupası maçı var. Seyredebileceğiniz en iyi iki takım sahada olacak ve bu maç hentbol için çok önemli bir maç.

Bakın şimdiden söylüyorum!

Eğer yarın başkentte olupta bu maçlara gelmezseniz, sizin bir daha yüzünüze bakmam. 

Hentbolcu olup bu maçlara gelmezseniz de, arkanızdan ileri geri konuşur, trip atar, daha sonra ki maçlarda salonun kapısında bekler içeri almam, kapris  yaparım ki kadınların kaprislerini bilmeyenler denemesinler derim. 

Eğer bu maçlara gelmez de, “ben hentbolcuyum” deyip ortalıkta gezdiğinizi duyarsam, hele hele maç saatinde bir alışveriş merkezinde olduğunuzu görürsem işte o zaman yandınız demektir, daha fena şeyler söyler, çok kötü şeyler yazarım. 

Mesela Sezgin Kaymaz (İrfan Veysel) gibi “eliniz ayağınıza yapışsın innnnşallah” bile derim. Hatta o vaks elinize iyice yapışsında hiç çıkmasın innnnşalllah bile derim, hatta Selahattin Nehir gibi, “Yedikule’nin hortlakları kanlı kuyularından çıksın da kovalasın seni inşallaaaaah!”bile derim ve bunları sizi gördüğüm her yerde hatırlatırım. 

Demedi demeyin.. Konuşurum, yazarım, trip atarım, kapris yaparım, hem arkanızdan hem önünüzden konuşurum.

Arkadaşlar şaka bir yana, yarın ki maç gerçekten çok önemli bir maç. İyi bir maç seyredeceğinize şimdiden garanti veriyorum. Yaaaaa ne garanti veriyorum ki! Yeliz Özel’in olduğu bir maç kötü mü olacak? Son yılların şampiyonu Yenimahalle Belediyesi mi kötü oynayacak. Bir tarafta bunlar, bir tarafta Ruslar..

Bekliyorum bak, şimdiden not edin. Yarın saat 16:00 da.. Thf’ de.. 

Not: Yerini bilmeyeni arabama alabilir, isteyene konum atabilir, aç olana yemek ısmarlayabilirim.

2. Not: Pinar Erben Anıttepe’de ki tüm koşuculara haber vermeyi unutma lütfen.

3. Not: Aydan Bahadır Avunduk ve Emel Güven sizleri özellikle davet ediyorum ve bekliyorum.

4. Not: Süper Gençler Liginde maçı olmayan herkese Mehmet Önder  çay ısmarlayacakmış.

Görüşmek üzere”




Bakmadan Geçme