İkinci finalist MVM Veszprem

VELUX EHF Final4 ikinci maçında Alman THW Kiel ile MVM Veszprém karşı karşıya geldi.

HENTBOLHABER.NET / KÖLN – Müsabakaya Alman THW Kiel hılzı başladı ve ilk dakikalarda üstünlüğü sağladı. İlk 5 dakika geride kalırken THW Kiel MVM Veszprem karşısında 5-2 üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan sonra toparlanan Veszprem, İlic ve Marguc ile  birlikte 10 dakikada 5-5 beraberliği yakaladı. Karşılıklı goller devam ederken 20.dakika da skor 8-9 Veszprem lehine oldu. 23.dakika içerisinde Wiencek ve Dissinger ile goller bulan THW Kiel farkı 2 sayıya çıkardı(11-9). Kiel son 5 dakikaya 12-10 önde girdi. 7 metre atışından faydalanamayan Veszprem karşısında son dakikaya 14-12 önde giren THW Kiel oldu. Maçın ilk yarısının skoru muhteşem bir kempa şov ile belli oldu ve 15-12 THW Kiel lehine sonuçlandı. 

İlk yarıda istatistiklere bakıldığında THW Kiel’de Domagoj Duvnjak %67 oranla 4 gol attı. Duvnjak’ın maçın ilk yarısının sonundaki kempa golü ise tüm tribünleri ayağa kaldırdı. MVM Veszprem’de ise Momir İlic %50 oranla 4 gol atabildi. THW Kiel %63 skor oranı ile oynarken, MVM Veszprem %48’de kaldı.

İkinci yarı büyük bir çoşku ile başladı. 35.dakika geride kalırken Veszprem aradaki farkı kapadı ve skoru 15-15 beraberliğe getirdi. 40. dakika 16-18 Veszprem lehine geçildi. 45.dakika ise 18-19 ile Veszprem lehine geçilirken, maçın son anlarına doğru Alman Kaleci Niklas Landin harikalar yaratmaya başladı. Landin’in kurtarışlarına rağmen Kiel hücumda etkili olamadı ve 48.dakika 19-20 Veszprem lehine geçildi. Maçın son 10 dakikasında ise nefesler tutuldu. Macar Veszprem mi? Alman Kiel mi? kazanacaktı. Hücumda daha etkili olan ve kalecisi Landin gününde olmasını iyi değerlendiren THW Kiel son iki dakikaya 25-23 önde girdi. Maçın sonlarında hücumda hata yapan THW Kiel, MVM Veszprem ataklarını önleyemedi ve maçın normal süresi 25-25 berabere sonuçlandı.

Uzatma dakikalarına Veszprem iyi başladı ve ilk gol Palmarsson’dan geldi. Karşılıklı goller ile geçilirken, uzatmanın ilk devresini 26-28 MVM Veszprem üstün tamamladı.

Uzatma dakikalarında daha iyi oynayan ve savunma da daha aktif olan MVM Veszprem üçsayılık farka ulaştı ve 26-30 ile son 2 dakikaya girdi. Uzatma devrelei sonucunda THW Kiel’i  28-31 yenen MVM Veszprem ikinci finalist oldu.


//

Bakmadan Geçme