İkinci yarıya iyi başladık ama!

FOTO: EHF
2022 Kasım ayında Slovenya, Kuzey Makedonya ve Karadağ ‘ın ortaklaşa düzenleyeceği EHF Kadınlar Avrupa Şampiyonası grup eleme müsabakaları başladı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET –EHF EURO 2022’ye katılmak için ilk maçına Sırbistan deplasmanında çıkan Milli Takımımız istediği neticeyi elde edemedi. 

Sırbistan’ın Zrenjanin şehrinde oynanan müsabakayı kazanan taraf 36-27 ‘lik skor ile ev sahibi takım olurken Milli Takımımız elemelere mağlubiyetle başladı..

Sırbistan’dan hızlı başlangıç

Sırbistan maça iyi başlayan taraf oldu. Yaptığı sert savunma sonucunda Milli Takımımızı hataya zorlayan Sırbistan hızlı hücumlarla kolay skor üretti. Jovana Stojiljkovic ve Zelika Nikoliç’in golleriyle farkı açan ev sahibi takım 11.dakikayı 10-3 üstünlükle geçti. Daha sonraki dakikalar karşılıklı gollerle geçilirken fark Sırbistan lehine 8 gole kadar (20 .00 dk 16-8) çıktı. Sırbistan’ın etkili savunmasının yanı sıra ev sahibi takımın kalecisi Jovana Risoviç’in kurtarışları farkın kapanmasına engel oldu.

 İlk yarının son 10 dakikalık kısmına etkili giren Milli Takımımız oldu.Etkili savunmamızın (5-1 defans) yanı sıra Merve Durdu’nun kurtarışlarıyla Sırbistan yaklaşık 4 dakika gol bulamadı. Maçın bu periyodundan Aslı İskit, Ümmügülsüm Bedel ‘in golleriyle farkı 5 gole kadar (17-12) indirdik.

 Ancak devrenin son 5 dakikasında ibre yeniden Sırbistan lehine döndü. Hücumda isabet oranını yükselten Sırbistan ilk yarının son saniyesinde de bulduğu golle devreyi  21-13 önde tamamladı.

Karşılaşmanın ilk 30 dakikalık bölümünde Sırbistan 21/29 gibi oldukça yüksek hücum isabeti ile oynarken Milli Takımımız 13/25 ‘de kalınca 8 gollük fark kaçınılmaz oldu.

İkinci yarıya iyi başladık ama!

 Milli Takımımız maçın 2 .yarısına daha iyi başlayan taraf oldu. İkinci yarının ilk 5 dakikasında Beyza Türkoğlu, Aslı İskit ve Yasemin Şahin ‘in golleriyle 4-2 seri yakalayan Milli Takımımız farkı 6 gole (23-17) kadar indirdi. Ancak bu durum fazla uzun sürmedi. Savunma dozajını artırın Sırbistan kontrolü ele geçirdi. Milli Takımımız yaklaşık 5 dakika skor üretemeyince Sırbistan etkili ve hızlı hücumlarla farkı giderek açtı. Maçın 45 dakikası 12 gol farkla Sırbistan’ın lehine geçti.

Karşılaşmanın kalan dakikaları da görüntü değişmedi. Ev sahibi takım az süre alan oyuncularına şans verse de aradaki farkı çabalarımız yeterli olmadı. Bu dakikalarda Milli Takımımız Beyza İrem Türkoğlu ve Elif Sıla Aydın ile gol bulsa da Sırbistan hücumlarına engel olamadı.

 Üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar koruyan Sırbistan sahadan sahadan  9 gol farkla 36-27 galibiyetle  ayrıldı.

Mili Takımımız grup elemelerindeki 2.maçında 10 Ekim Pazar günü Eskişehir’de İsveç ile karşılaşacak.

Sırbistan’da Jovana Stoiljkovic 7 golle takımının maçın en golcü ismi olurken ev sahibi takımda  Zeljka Nikoliç 5, Andjela Janjusevic ve Marija Petroviç  ‘de 4’er golle maçı tamamladılar.

 Milli Takımımız da ise Aslı İskit 6,Beyza İrem Türkoğlu da 5  golle oynadılar.

Bakmadan Geçme