İlk Ciddi Sınavımıza Çıkıyoruz

Hentbol Bayanlar 1.Lig Ekiplerinden Adana Gençlik ve Spor Kulübü, ilk ciddi sınavına çıkıyor.

 Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Gençlikspor Kadın Hentbol takımı, ilk ciddi sınavına çıkıyor. 

Kulübün Onursal Başkanı Fazlı Bayram Hadi‘yi makamında ziyaret eden Kadın Hentbol takımı oyuncuları, hedeflerinin hentbolda Adana’nın eski başarılarını yakalamak olduğunu söylediler. 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, anne adaylarının spor yapmasının gelecekte sağlıklı ailenin temelini oluşturduğunu belirterek, şöyle devam etti :  " Kadınların spor yapması için tüm olanaklarımızı seferber ettik. Çünkü, şayet ailede kadının spor bilgisi ve bilinci olursa, kendi çocuklarına da model olarak yarın spor yapmaları konusunda çaba gösterecektir. Ülkemizde sağlık harcamalarının azalması düzenli spor yapmaktan geçer. Geçmiş dönemlerde Adana ve Eskişehir hentbolda pilot bölgelerdi. Bu kentlerden en iyi oyuncular, hakem ve antrenörler çıkardı. Dileğimiz, son zamanlarda duraklama dönemini yaşayan Adana’nın hentbolda atılım yapmasıdır. Bu konuda tüm imkanlarımızı kullanarak gerekli desteği vereceğiz ." dedi.

İl Müdürü Hadi, kadın sporcuların her birine birer hentbol topu vereceklerini, bunun yanı sıra çanta, eşofman, spor ayakkabı, antrenman ve maç forması ile diğer ihtiyaçlarının karşılanması konusunda her türlü yardımı yapacağını, ulaşım konusunda da kurumun otobüsünü tahsis edeceğini, bazı deplasmana da gitmek için çaba göstereceğini ifade etti. 

MUHACİR: "HENTBOL’DA PATLAMA YAPACAĞIZ"- 

Hentbol Federasyonu Adana İl Temsilcisi Metin Muhacir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hadi’nin katkılarıyla hentbolda sporcu ve kulüp sayasında patlama yaşayacaklarını söyledi. Türkiye 1. Ligi’nde mücadele eden Kadın Hentbol Takımı’nı, Kamuran Şarlıoğlu ile birlikte çalıştıracaklarını, genç bir ekibe sahip olduklarını da sözlerine ekledi. 

Adana Gençlikspor Kulübü Başkan Vekili Reşat Ergin de, hentbola geçen yıllara oranla daha çok önem vereceklerini, kendilerine her konuda destek olan Fazlı Bayram Hadi’ye şükran borçları bulunduğunu belirterek, Adana’nın eski dönemdeki başarılarını yeniden yakalayacaklarına inandığını belirtti. 

Ziyarete, Gençlik ve Spor Şube Müdürü aynı zamanda Gençlikspor Kulübü Yöneticisi Mahmut Kır, Atletizm İl Temsilcisi ve Gençlikspor Kulübü yöneticisi Faruk Çıngıllıoğlu ve Hentbol İl Temsilcisi Yardımcısı Gökhür Ateş hazır bulundular. 

İl Temsilcisi Muhacir, ilk resmi maçlarını Türkiye Kupası için deplasmanda Ordu’da, ardından da yine İzmir deplasmanda lig maçları için Altay ile karşılalaşacaklarını sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme