İlk finalist Barcelona

VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde kupa için mücadele edecek ilk takım FC Barcelona oldu.

HENTBOLHABER.NET / KÖLN – Köln Lanxess Arena’da oynanan VELUX EHF FINAL4 ilk yarı final maçında, Polonya ekibi KS Vive Tauron Kielce’ye 33:28 mağlup eden Katalan ekibi FC Barcelona ilk finalist oldu.

FC Barcelona ilk dakikalarda etkili olan taraftı. Barcelona’nın ilk yarıda kalede Saric ile başlayacağı düşünülürken, Xavi Pascual şansı 1 Forma numaralı Kaleci Perez De Vargas Moreno’ya verdi. Özellikle savunmada Nikola Karabatic azmi ve isteği ile takımı ateşlerken, genç kaleci Perez De Vargas iyi bir performans gösterdi.

KS Vive Tauron Kielce’de ilk yarıda öne çıkan oyuncu hücumda 14 forma numaralı Sol Oyun Kurucu Karol Bielecki idi. Polonya’nın en büyük hentbol ikonu takımı adına 4 gol atarak farkın açılmasına engel oldu. Kielce savunması Karabatic’in iki tane 2 Dakika cezası almasıyla rahatladı. İlk yarı FC Barcelona’nın 16:14 üstünlüğü ile sona erdi.

DANIJEL SARIC KALESİNDE DEVLEŞTİ
İkinci yarıda Barcelona’nın savunmasını çözen Kielce, maça ortak oldu.Dakikalar 44’ü gösterdiğinde skor 25-25 berabere idi. Barça savunmasını dışarıdan şutlarla dağıtan Kielce, kaleyi Perez de Vargas’dan devralan Danijel Saric’i çözemedi ve hücumlardan eli boş döndü. Bosna Hersek doğumlu Saric, yaklaşık 8 dakika boyunca Polonya ataklarına geçit vermedi. 

Karabatic her ne kadar iki adet 2 Dakika cezasına sahip olsa da, ilk yarıda Fransız’ın olmadığı zamanlarda savunmada sıkıntı yaşadığını düşünen Xavi Pascual, Karabatic’i tekrar oyuna aldı. Hem savunmada hem de hücumda mükemmel bir performans gösteren Nikola Karabatic 8 gol kaydetti.. Maçın son dakikalarına kadar oyunu önde götüren FC Barcelona 2014/2015 VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’nin ilk finalisti oldu.

 

Bakmadan Geçme