İlk finalist KS Vive Tauron Kielce

VELUX EHF Final4’da ilk finale çıkan ekip KS Vive Tauron Kielce oldu.

HENTBOLHABER.NET / KÖLN  – VELUX EHF Final4 organizasyonu KS Vive Tauron Kielce ile Paris Saint German Handabll takımları arasında oynanan ilk maçla başladı.

VELUX EHF Final4 organizasyonunda ilk gol Fransız PSG’de Igor Vori’den geldi.  Müsabakanın ilk dakikalarında Kielce’nin sert savunması ile karşı karşıya kalan PSG’de Mikkel Hansen gizli kahraman oldu ve PSG’yi süreklemeyi başardı. İlk 5 dakika 3-3 ile geçildi. İlerleyen dakikalarda Alman hakemler Lars Geipel ve Marcus Helbig’in PSG lehine vermiş oldukları Kielce taraftarlarının tepkisine yol açtı.

10.dakika 4-6 PSG lehine sonuçlanırken, 20.dakika da 10-11 üstün olan taraf yine PSG oldu. İlk devrenin sonuna doğru Kielce oyunda üstünlüğü sağladı ve son hücum kendisinde olmasına rağmen ilk devre 16-16 berabere sonuçlandı.

İlk devrede PSG’de Mikkel Hansen atmış olduğu 8 gol ile maça damgasını vurdu.

İkinci yarıya etkili başlayan Polonya ekibi oldu. 2.yarının ilk dakikalarında etkili olan, farkı 1-2 sayı kadar önde götüren Kielce, daha sonra Fransızlara engel olamadı ve skor 45. dakikada 19-21 PSG lehine döndü. 50.dakikaya girildiğinde 22-22 eşitliği yakalayan Kielce, PSG’nin farkı açmasına engel oldu.  Karşılıklık goller için 2.yarıda Kielce’de PSG’de final biletini isteyen ekipler oldular. 55. dakikaya girildiği zaman 25-24 ile üstün taraf Kielce idi. Son 3 dakikada nefesler tutuldu ve Polonya ekibi Kielce 26-24 öne geçti.  Maçın son anlarında PSG’de Nikola Karabatic 2 dakika zaman cezası aldı ve oyun dışında kaldı. Kielce 27-25 üstünlüğü yakaladı.  Maçın son dakikası içerisinde PSG’de 9 forma numaralı Igor Vori kırmızı kart ile oyun dışı kaldı ve Kielce maçın sonunda da 28-26 kazanarak ilk finalist olan takım oldu.


//

Bakmadan Geçme