İlk finalist Magdeburg

EHF Erkekler Avrupa Ligi Final Four organizasyonu Almanya’nın Mannheim şehrinde başladı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – EHF Erkekler Avrupa Ligi Final Four organizasyonu Almanya’nın Mannheim şehrinde başladı. Yarı finalin ilk maçında Polonya’nın Orlen Wisla Plock takımı ile karşılaşan Almanya temsilcisi SC Magdeburg özellikle 2.yarıdaki etkili oyununu ile adını finale yazdırdı.

SC Magdeburg ilk 30 dakikayı 15-13 geride kapatsa da 2.yarı da ibreyi lehine çevirmeyi başardı. Sahadan 1 gol farkla 30-29 galibiyetle ayrılan Almaya temsilcisi final vizesini aldı.

SC Magdeburg’da  İzlandalı sağ oyun kurucu  Omar Ingi Magnusson ve Danimarkalı sol oyun kurucu Michael Damgaard Nielsen 6’şar golle takımlarının en skorer oyuncuları oldular.

Wisla Plock’da ise Macar sol oyun kurucu Zoltan Szita ve Polonyalı sol kanat Przemyslaw Karajewski’nin 7’şer gollük performansı final için yeterli olmadı.

Kupa yine Almanya’da kalacak!

Yarı finalin diğer ayağında Saat:21.45’de iki Alman takımı Rhein Neckar Löwen ile F.Berlin karşılaşacağı için Kupa 2’yi Almanya’nın 3 temsilcisinden birinin kazanması garantilendi. Bilindiği gibi  bu kupada son 19 yılda 17 defa Alman kulüpleri şampiyon olmuştu.

Bakmadan Geçme