İlk Hafta Açıklamaları

Hentbol Erkekler Süper Liginde ilk hafta maçları tamamlandı. Maçların ardından bazı takım antrenörlerinin açıklamaları şöyle oldu:

HaberHaftanın ilk maçında Maliye Milli Piyango ile Yeditepe karşı karşıya geldi. Maçta gülen taraf Yeditepe olurken ilk açıklamada Yeditepe Antrenörü Vahit Zorlu’dan geldi. Zorlu, anlamlı galibiyet aldıklarını belirterek, "Lige iyi bir başlangıç yapmak istiyorduk. Piyango gibi güçlü bir takımı yenmek bizim için çok güzel oldu.  Galibiyetten dolayı çok mutluyum. Bundan sonra performansımızı devam ettirip, en iyi oyunlarımızı ortayakoymaya çalışacağız."dedi.

HaberMağlup olan Maliye Milli Piyango’nun Antrenörü Okan Halay ise , "Bugün hücumda hentbol adına doğruları yapamadık. Maç bir sayı fark ile bitti.  Bu mağlubiyeti telafi edeceğimizi düşünüyorum ."dedi.

 

HaberBursa’da oynanan müsabaka da ise gülen taraf Gençlerbirliği’ne karşı Bursa Nilüfer Belediyespor oldu. Antrenör Fatih Işık yapmış olduğu açıklamada ise , "Rahat maç oldu  ve oyunun kontrolü hep bizdeydi.Kendi saha ve seyircimizin önünde iyi top oynuyoruz. Sezona iyi bir başlangıç yaptık.Bu maçı unutarak önümüzdeki hafta oynayacağımız Beşiktaş maçına hazırlıklara başlayacağız , deplasmanda zorlu bir maç olacak. Hafta boyunca rakibe yönelik çalışmalarımız olacak. Kaliteli hentbole yakışır bir maç olmasını diliyorum."dedi.

HaberAnkara’da oynanan Ankara İl Özel İdare ile Beşiktaş arasındaki müsabakada ise gülen taraf Beşiktaş oldu. Müsabaka sonra Ankara İl Özel İdare Spor Kulübü Antrenörü Adnan Öztürk yapmış olduğu açıklamada, "İlk maçta mağlubiyet ile ayrıldık. Bütün sporcularımı sahada denedim.Eksiklerimizi gördük. 3 -4 hafta sonra takım olarak adapte olmuş birşekilde ligte başarılı sonuçlara imza atacağız. Yeni yapılanmamızda ,yeni transferlerimiz ile zamana ihtiyacımız var. Her maçperformansımızın artacağını düşünüyorum."dedi.

HaberHaftanın en çekişmeli maçlarından biri Mersin’de oynandı. Mersin Hentbol, Antalyaspor’u bir sayı farkla yenerek galibiyet elde etti. Sportif Direktör Osman Özoğlu açıklamalarda bulunarak, "Ligin ilk müsabakasında takımımın performansı beni mutlu etti. Üç Yabancısporcularımızın lisansının yetişmemesi bizi zora soktu, fakat sahada olanekibim iyi maç çıkardı. Önümüzdeki hafta yabancı sporcularımız sahadaolacaklar. Kalecimiz Viktor Gigov maçta ekstra performans sergiliyerekiyi işler başardı. Maçta desteğini esirgemeyen taraftarlarımıza teşekkürediyorum. Çekişmeli ve güzel bir maç oldu. Centilmence geçen müsabakada1 sayı fark ile gülen ekip biz olduk.   Antalyaspor yönetimi veekibine yeni sezonda başarılar diliyorum."dedi.

HaberAntalyaspor cephesinde ise antrenör Tayfur Binler yapmış olduğu açıklama da ise şunları söyledi: "Galibiyet için Mersin’egelmiştik. Antalyaspor Derneği Kulübü Yönetimi, konaklama, ulaşım gibimaç öncesinde bizleri en iyi şekilde rahat ettirdiler.

Karşılaşmanın ilkyarısında aynı anda iki oyuncumuz 2 dakika cezası alınca 5 sayı geriyedüştük. İkinci yarı da ise Antalyaspor ruhunu ortaya koyduk ve maçıkazanma noktasına kadar getirdik. Ancak sahadan son saniyelerde gelişenpozisyonlarla mağlup olduk" dedi.

Takımlaoyuncuların gösterdigi mücadeleden dolayı çok gururlandığını belirtenBinler, "2 oyuncumuzun lisansını bu maça yetiştiremedik. Ancak bizim enbüyük transferimiz takım ruhunu oluşturmamız, Antalyaspor ruhunuoyuncularımızın sahiplenmesi. İlerleyen haftalarda daha iyiolacağız" dedi. Binler, son olarak galibiyeti bugün evlenen antrenörümüz Tufan Dağseven’e hediye etmek isterdik ama olmadı üzgünüz." dedi.

Haber

İstanbul’daki müsabakada ise, Anafen Koleji Karadeniz Fırtınası Trabzonspor’u yenmeyi başardı. Antrenör Çetin Tiryaki yapmış olduğu paylaşımda ise, "Liginilk müsabakasında galip geldiğimiz için mutluyum.  Maçta sporcularım çokheyecanlı idi. Süper Ligte ilk kez oynayıp gol atan genç sporcularımvardı. Önümüzdeki maçlarda daha iyi performans sergileyeceğimizidüşünüyorum."dedi.

Bakmadan Geçme