İlker Şentürk: “Takım oyunu oynayanlar finalde”

VELUX EHF Final4’da finalin adı Nantes – Montpellier oldu.

HENTBOLHABER.NET – Velux EHF Erkekler Şampiyonlar Ligi’nin en büyüğü bu akşam oynanacak olan final karşılaşması ile belli olacak.

Yarı Final ilk maçında Nantes, PSG’yi 32-28 ile geçerken, Montpellier’da son şampiyon Vardar’ı 27-28 mağlup etmeyi başardı.

Yarı final maçları hakkında görüşünü aldığımız EHF Şampiyonlar Ligini devamlı takip ve analiz eden A Milli Takım Baş Antrenörümüz İlker Şentürk, her iki final maçında da takım oyununa önem veren ve disiplinli oynayan ekiplerin kazandığını vurguladı.

Şentürk, PSG karşısında Nantes çok iyi top oynadı. Özellikle müsabakaya başlamadan önce oyuncuların takım halinde kazanma hırsları görülmeye değerdi. Nantes oyuncusu Dominik Klein’in açıklamalarında bir yıldız olmak değil takım halinde yıldız olmak önemli diyordu ve dün oynanan müsabakaya baktığımızda gerçekten PSG, Karabatic ve Mikkel Hansen gibi yıldızları oynatamadı. Narcisse yedek bankına saplanıp kaldı. PSG zaman zaman bireysel yıldızları sayesinde aradaki farkı kapatsada takım oyununu ortaya koyan Nantes, PSG’yi saf dışı bıraktı. Montpellier’de Vardar karşısında tutuk başladı.  Her iki takımda birbirlerini denedi ancak istatistiklere de baktığımızda ilk yarıda kanatlar ve pivotlar üzerinde etkili olan ve ikinci yarıya da bu özelliğini taşımayı başaran Montpellier finale çıktı. Bence hak eden iki takım finalde.Fransızlar uzun zamandır bu kupayı istiyordu bakalım iki Fransız takımından kim bu kupayı kazanacak?” dedi.

Nantes ile Montpellier arasındaki final karşılaşması TSİ ile 19.00’da.

Bakmadan Geçme