İlker Şentürk, VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ni değerlendirdi

EHF EURO 2020’nin ardından Velux EHF Şampiyonlar Ligi heyecanı kaldığı yerden devam edecek. İlker Şentürk, VELUX EHF CL’yi değerlendirdi.

HENTBOLHABER.NET – A Milli Takımımızın Başantrenörü ve Beşiktaş Aygaz teknik ekibinde yer alan İlker Şentürk, Hentbolhaber.Net’e VELUX EHF Şampiyonlar Ligi’ni yorumladı.

“Şampiyonlar ligi grup maçlarını değerlendirmesini grup maçlarını takip ederek yapmaya çalıştım.

A grubun da ilk 6 sırayı Barca, Pick Szeged, Paris, Aalborg, Flensburg, Celje takımları paylaştılar. Grup maçlarına baktığımız zaman çok iyi ve kaliteli kadrosu olan Barca takımı haklı olarak ilk sırayı aldı. Bu sene iyi bir takım havası sergileyen Pick Szeged takımı 2. olarak bitirdi. Kaliteli kadrosuna , yapılan antrenör değişikliklerine rağmen Paris iyi hentbol oynamaktan uzak görünüyor. Karabatic ve Hansen’in aynı anda oyunda olmaları takımı da ağırlaştırıyor, bu sene de Final-Four da şampiyon olamazlarsa gelecek sezon bütçe kısıtlamasına gidilebilir. Tipik bir Danimarka takımı olan Aalborg güçlü, genç oyuncularıyla iyi savunma yapan, hızlı oynayan bir ekip oldu. Jurecki ile takımı güçlendiren Flensburg baştan sona yaptığı mücadele ile beğeni toplayan ekip oldu. Sloven hentbolunu başarı ile temsil eden genç Celje takımı, Zagrep ve Elverum takımını geride bırakarak ilk 6 ya girdi.

B grubunda Kiel, Vezsprem, Kielce, Montpellier, Porto ve Vardar takımları ilk 6 sırayı paylaştılar. B grubu denk takımların mücadele ettiği bir grup oldu, bu grup ta antrenörlüğünü çok beğendiğim Magnus Andersson’un oyuncuları keyifli maçlar izlettiler. Helikopter fabrikasının takımı olan Motor patronlarının istemesi halinde şampiyonlar ligi şampiyonu olabilecek kadro kurabilecekken, kendi oyuncularını oynatmak istediğinden daha yukarılara çıkamamakta ve ilk 6 dışında kalmakta.

Yine iyi bir kadrosu olan Brest takımı yeni antrenörleriyle kan uyuşmazlığı yaşıyor gibi göründüler.

Grupta oturmuş kadrosu olan Kiel ve Vezsprem ilk 2 sırayı paylaştılar. Kadrosunu devamlı gençleştiren Doruk,Karacic ve Wolf ile güçlenen Kielce istenilen oyunlarını sahaya çok az yansıtabildi. Antrenör Dujshebaev’in zaman zaman 5:1 savunmada ısrar etmesi bu savunmayı iyi yapamayan Kielceyi sıkıntıya soktu, savunmada ağır kalmalarına neden oldu. Montpellier iyi kadrosu, 25 seneden beri takımın başında olan tecrübeli antrenörüyle alıştığı oyun sistemi olan iyi savunma ve hızlı çıkışı uygulayarak maçlarını kazandılar. Porto takımı şampiyonlar liginin sürpriz takımı olabilir. İyi antrenörleri ve genç kadrolarıyla iyi yerlere gelebilir .

C grubunda hak eden 2 takım Bidosa Run ve Sporting ilk 2 sırayı alarak eleme oynayacaklar.

D grubunda iyi bir kadrosu olan Dinamo Bükreş ve Wisla Plock ilk 2 sırayı olan takımlar oldu.

Eleme grubunda Sporting-Dinamo Bükreş eşleşmesinden tecrübeli antrenörü ve oyuncularıyla Sporting takımının tur atlayacağını düşünüyorum.

Wisla Plock-Bidosao Run eşleşmesinden az hata yapan  takımın çıkacağını tahmin ediyorum.  

Bakmadan Geçme