İlker Şentürk, Yunanistan ikili hazırlık maçlarını değerlendirdi

2020 Erkekler Avrupa Şampiyonası Avrupa Elemeleri'nde Estonya ile yapacağı maçların hazırlıklarına devam eden A Milliler, Yunanistan’dan dün akşam döndü.

HENTBOLHABER.NET –  Kötü hava koşulları sebebiyle Türkiye’ye geç dönen A Milliler, Ankara’ya geçmedi ve İstanbul’da konakladılar. Çalışmaların devam ettiği A Millilerimizin yeni başantrenörü İlker Şentürk, Yunanistan’da oynanan hazırlık maçlarının değerlendirmesini Hentbolhaber.Net’e yaptı.

İlker Şentürk, Öncelikle Yunanistan ile oynadıkları iki maçın takımı analiz etme adına çok fazla katkısı olduğunu belirtirken,  “Neleri iyi yaptığımızı, hangi yönde gelişmemiz gerektiğini ortaya koyan iki maç oynadık. Tabi ki böyle maçlara daha fazla ihtiyacımız var. Ne kadar çok fazla maç oynarsak kendi oyun kişiliğimizi bulma adına bizlere katkısı olacaktır” dedi.

Şentürk devam eden açıklamalarında, “Açıkçası her iki maçın 4 farklı devresinde farklı kadrolar ile mücadele ettik. Tüm oyuncularımızı görme şansımız oldu.

Teknik açıdan baktığımızda ise ilk maçta 11 teknik hata ve 22 şutumuz kalecide kaldı. %40 civarında atak etkinliğimiz oldu. Biz 13 faul yaparken, rakip takım 27 faul yaptı. Bir maçta ortalama 30-40 arası faul yapılması rakibin hücum etkinliğini azaltmak adına önemli. Kalecilerimiz ise 18-20 arası top çıkardı. Bu da bizim teknik açıdan gelişmemiz gerektiğini ortaya koymaktadır.

Haber

2.gün ise farklı zaman dilimlerinde istatistikler tutarak oyuncularımızı analiz ettik. İlk yarıda 3 faul yaparken, 12 teknik hata ve 12 şutumuz kalecide kalmış durumda. Yine basit hatalar ön plana çıktı.

Teknik ekip olarak amacımız mümkün olduğunca bu basit hata oranımızı aşağıya çekmek olacaktır. Günümüz hentboluna uygun hareket eden,  müsabaka içerisinde Teknik-Taktik disiplini bırakmayan bir Milli Takım hedefliyoruz. Milli Takımımızın gerçek gücünü ortaya koyan, mücadele eden bir ekibi ortaya çıkmak önceliğimiz. Çok iyi bir ekibimiz var. Gerçek güçlerini ortaya koydukları zaman, Milli Takım Ruhu ile mücadele ettiklerinde başarıya ulaşacağımıza inanıyorum”dedi.

Bakmadan Geçme