İlker Şentürk’ten Dünya Şampiyonasına teknik analiz

A Milli Takım Baş Antrenörü İlker Şentürk, 2019 Erkekler Dünya Şampiyonasında takımların hücum ve savunma sistemleri üzerine yorumda bulundu.

HENTBOLHABER.NET – 2019 Erkekler Dünya Şampiyonası Danimarka’nın zaferi ile sona ererken, 24 ülke kıyasıya mücadele etti.

A Milli Takım Baş Antrenörü İlker Şentürk, yakında takip ettiği dünya şampiyonasında, takımların hücum ve savunma sistemleri üzerine  izlenimlerini Hentbolhaber.Net ile paylaştı.

İlker Şentürk, “Genel olarak şampiyonadaki tüm maçlara baktığımızda takımların çoğunluğunun 6:0 savunmayı tercih ettiğini, fizik olarak iri, yardımlaşmayı iyi yapan, bacakları  çabuk oyunculardan kurulu savunmaları gördük. Takımların bölüm bölüm  5:1 savunmayı tercih ettiklerini, öne koydukları uzun oyuncu ile pas trafiğini kesmeye çalışırken, arkada savunma yapan iyi yardımlaşan oyuncuları izledik. 3:2:1 savunma tercih eden takım sayısı çok azdı” dedi.

Şentürk devam eden paylaşımında, “Takımların büyük çoğunluğunun hızlı santra kullandılar ve hücum hattına çok hızlı geldiler. Hücum varyasyonlarında çok çapraz geçişli pasları, yer değiştirerek oynayan oyun kurucuları, savunmanın arkasına sık sık kat eden kanat oyuncularını izledik. Kanat oyuncularının kanat atışlarında yüzdeli oranlarının yüksek olması kritik yerlerde skor avantajını elde etmelerini sağladı.

Bana göre turnuvada kaleciler ve pivot oyuncuları ön plandaydı. İyi bir kaleci ile oynayan takımlar, iyi pivot oyuncuları olan takımlar daha başarılıydı. Pivotların başarılarının sebebi şut gücü yüksek oyun kurucuların olmasından kaynaklanıyordu.

Takımların 5 kişi kaldıklarında kaleciyi çıkartarak hücum oyunlarını 6 oyuncu ile oynadıklarını, kaleci oyuncu değişikliğini çok hızlı yaptıklarını, takımların zaman zaman 7 oyuncu ile de hücum etkinliklerini kullandıklarını gördük. Seyir zevki bakımından ve göze hoş gelen hentbol vardı.

Kadın şampiyonasından sonra, erkek şampiyonasını da keyifle izledik” dedi.

Bakmadan Geçme