İlker Şentürk’ten Milli Takım değerlendirmesi

Hentbol severler yeni sezona “merhaba” demeye hazırlanırken, A Milli Erkek Takım Baş Antrenörümüz İlker Şentürk’ten değerlendirmeleri aldık.

HENTBOLHABER.NET – 2017 Ocak ayında Adnan Öztürk’ten sonra A Milli Takımın başına geçen İlker Şentürk ile resmi 26 müsabakadan Erkek Milli Takımımız 17 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyet aldı. 

Özellikle son müsabakalarda kazanma arzusunu ve mücadeleyi bırakmama yönü daha fazla ön plana çıkan Milli Takımımızda Başantrenör İlker Şentürk’e  sorularımız oldu.

-Geçen sezonu A Milli Takımımız açısından nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlker Şentürk: Ekip olarak iyi işler yaptığımızı düşünüyorum. 26 milli maç oynamışız 17 galibiyet, 2 beraberlik, 7 mağlubiyet. Aldığımız bu 7 mağlubiyetin ikisi final maçında, biri yarı final maçında aldığımız yenilgiler. En önemlisi seyirci desteği ile evinde oynadığı maçları kaybetmeyen bir ekip olduk. Seyircimiz ile bütünleşmeyi ve maçı bırakmamayı düşünen, Milli Ruhu içimizde hisseden bir ekip olduk. Çok yakında zamanda yeni başarıla imza atacağımızı düşüyorum.

-A Milli Takımımızın en önemli gelişim gösterdiği yön neydi?

İlker Şentürk: Oyuncularımızın kendilerine güvenleri geldi. Hepsi kalitelerini sahaya yansıtmaya başladılar. Bir amaç etrafında toplanıp önemli işler başarabileceklerini biliyorlar ve kişilere bağlı kalmadan takım oyunu oynamaya çalışan bir milli takım ortaya çıktı, en önemli gelişme bu.

-A Milli Takımımızda hangi yönlerimizin gelişmesi gerekiyor?

İlker Şentürk: Teknik ekip olarak oynadığımız maçları seyredip analiz yaptığımızda, hücumda pozisyon zenginliğimizi artırmamız gerektiğini,maçların son dakikalarına doğru psikolojik dayanıklılığımızı geliştirmemiz gerektiğini gördük. Kulüplerimizde yapılan antrenmanların kalitesi, oyuncularımızın özelliklerini geliştirmek için yapacakları bireysel antrenmanların bu eksik gördüğümüz özelliklerimizin gelişmesine yardımı olacağını düşünüyoruz.

Haber

– Altyapı Erkek Milli Takımlarımızın durumlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlker Şentürk: Alt yapı antrenör arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. U18-U20 maçlarını izledik. Yetenekli oyuncularımız var. Antrenör arkadaşlarımız ile konuşup bazı oyuncuları A milli takıma davet edebiliriz. Hatta önümüzdeki ilk kampta isim veya isimleri göreceksiniz.

-Öne çıkan genç oyuncular kimlerdi?

İlker Şentürk: İsim vermek yerine, yeteneklerini tespit ettiğimiz oyuncuları takip ettiğimizi söylemek istiyorum. Alt yapı antrenör arkadaşlarımız bizi bu yönde bilgilendiriyorlar. A milli takımın kapısı yetenekli genç oyunculara her zaman açık olacaktır. Bir önceki soruda da belirttiğim gibi önümüzdeki ilk kampa isim veya isimleri görebileceksiniz.

-Gelecek sezon bizi neler bekliyor?

İlker Şentürk: İstikrarımızı artırarak devam etmek istiyoruz. Avrupa şampiyonasına gitmeyi hedefledik. Ancak yurt dışında oynadığımız maçlarda nasıl rakiplerimiz seyirci desteğini alarak oynuyor ve bunu avantaja çeviriyorlarsa, bizim de maçlarımızı seyirci desteği olan illerde oynamamız gerekiyor. Nitekim Aksaray ve Eskişehir de oynadığımız maçlarda seyirci desteği inanılmazdı. Federasyonumuz bu anlamda takımımıza destek olmak amacıyla çalışma yapmalı diye düşünüyorum.

– Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

İlker Şentürk:  Yazımın başında belirttiğim gibi 26 milli maçta 17 galibiyet,2 beraberlik ve 7 mağlubiyet almışız. 16-24 yaş Emerging Nations milli maaçlarında sol kanat oyuncumuz Samet Kamberoğlu, sağ kanat oyuncumuz Görkem Biçer en iyi oyuncu seçilmişlerdir.

Akdeniz oyunlarında açıklanmasa da oyuncumuz Doruk Pehlivan’nın gol kralı olduğu söylendi.

Avrupa liglerinde oynayan oyuncu sayımız artıyor. Önümüzdeki yıllarda daha da artacak, bunlar Türk hentbolu adına iyi gelişmeler. Genç oyuncularımızın isimleri çoğaldıkça çok daha başarılı sonuçlar gelecektir. Tüm ekip adına teşekkür ederim.  

 




Bakmadan Geçme