İlker Şentürk’ün gözünden C ve D Grubu

Beşiktaş Mogaz HT'in antrenörü ve aynı zamanda Türkiye'de 3 kişide (İlker Şentürk, Murat Bilge, Hikmet Vurgun) bulunan Rinck Convention belgesinin sahibi İlker Şentürk'ten, EHF EURO 2016 C ve D grupları hakkında düşüncelerini aldık.

Kalecilerin kurtarışlarıyla ön plana çıktığı Avrupa Şampiyonası’nda C ve D gruplarını ele alacak olursak;

İspanya; Kalecileri Perz de Varrgas, Sterbik, oyunda verimli oynayan Garcia Robledo, Ssper kanat Tomas, savunmada Morros, ortada Enterrios, sağ oyun kurucu Maqueda, solda Canellas, genç Dujshebaev önümüzdeki maçlarda çok büyük işlere imza atacak kadro olarak görünüyorlar. İlk dört takımın favorilerinden.

Almanya; Yeni oluşturulan tamamen genç ve ileriye dönük düşünülen bir kadro. Sol kanat Dahmke, Weinhold, Dissinger, solda Scmit öne çıkan oyuncuları. Yaptıkları iyi savunma ile seyir keyfi veren bir takım olarak göründüler. Hücumda da takım oyunu olgusunu iyi oturturlarsa çok takımın canını yakarlar.

İsveç; İşte yine genç oyunculardan kurulu kadro. Kalede tecrübeli Andersson, savumanın bel kemiği Karlsson, Nielsen, hücumdaki dev pivot Nilssen ve uyumlarıyla ön plana çıkan genç oyuncularıyla seyir zevki veren bir takım oldular.

D grubunda ise;

Danimarka; Takım nasıl oynar herkesin görmesi gereken şampiyonluğun en büyük adaylarından. Kanatları, oyun kurucuları ve pivotları ile en büyük favorim. Yaptıkları savunma ve hızlı hücum en büyük özellikleri. Sol kanat Eggert, sağ kanat Svan ,sol oyuncu Hansen, pivotta Toft Hansen, Nöddesbo, Lindberg ve dev kaleci Landin Danimarka takımının etkili oyuncuları.

Rusya; Geçmiş yılların iyi oyuncusu, yeni antrenör Torgavanov’un liderliğinde ilerliyorlar. Sol kanat pozisyonunun iyi oyuncularından Timur Dibirov, Sol oyuncu Gorbok, sağda Shelmenko, genç sol oyun kurucu Zhitnikov, orta da Atman Rus takımının önemli oyuncuları. Takım ve tecrübe olarak her an yapabileceği sürprizlerle iyi yerlerde görebileceğimiz bir ekip.

ve  Macaristan;Bana hayal kırıklığı yaşatan bir ekip oldular. Kaptan olarak liderliğini iyi yapamayan Nagy. Polonya’da Kielce’de çalışıp, Macaristan milli takım antrenörlüğü yapan, derdini tercüman ile anlatmaya çalışan usta antrenör Dusjhebaev’in işi zor görünüyor.

Sol kanatta İvancsik, sağ oyuncu Nagy, orta da Kardeş Nagy, Timuzsin, solda Jamali, 7mt’ci Hornyak ,Lasziu Bartucz, Roland Mikler ön plana çıkan oyuncuları. Macaristan takımı takım olgusunu, savunma ve hücuma yansıtamadıkları müddetçe işleri zor görünüyor.




Bakmadan Geçme