İlker Şentürk’ün gözünden EURO 2016 da A ve B Grupları

Beşiktaş Mogaz HT’in antrenörü ve aynı zamanda Türkiye’de 3 kişide (İlker Şentürk, Murat Bilge, Hikmet Vurgun) bulunan Rinck Convention belgesinin sahibi İlker Şentürk’ten, EHF EURO 2016 A ve B grupları hakkında düşüncelerini aldık.

Fotoğraf: Uros Hocevar

HENTBOLHABER.NET – Rinck Convention nedir?  ” EHF’nin üye ülkelerle yaptığı anlaşmaya göre artık antrenörlük kademeleri değişecek,EHF standartları gelecek. RINCK CONVETION VE TOP COACHES SEMİNERİ’ne katılan, belgesini alan antrenörler 2017 yılından itibaren Avrupa Kupaları, Şampiyonlar Ligi ve Milli Takım maçlarında takımlarının başında olabilecek, belge alamayan antrenörler saha da sadece oturup ayağa antrenör olarak kalkamayacaklar. Seminerler 2-3 senede bir yapılacak tekrar kursları ile bu belgelerin alınması zorunlu tutulacak”

İlker Şentürk’ün değerlendirmesi ise şöyle: 

“A grubunda;Polonya,Fransa,Makedonya ilk üç sırayı alarak bir üst gruba yükseldiler. Polonya takımı sol oyun kurucu Bielecki, Jurecki, kaleci Szmal, pivot Kamil SSyprzak takımını sırtlayan oyuncular olarak ön plana çıkıyorlar. Özellik Fransa maçında usta oyuncu Bielecki ve kaleci Szmal süper oyun, kurtarışları ile Polonya takımını grup 1.liğine taşıdılar. Turnuva sonucu ilk 4 içinde olacaklarını düşünüyorum.

Grup 2. si Fransa’ya göz attığımızda;kaleci Omeyer, Karabatiç kardeşler, sağ kanat Abalo, orta oyun kurucu narcisse, pivot Sorhaindo ön plana çıkan oyuncular. Dünya şampiyonu ünvanıyla geldiler. İlerleyen maçlarda daha farklı ve daha iyi Fransa izleyeceğimizi düşünüyorum. Takımın eski oyuncusu ve yeni savunma antrenörü Dinart’ın Fransa takımı,  Polonya ‘da da şampiyonluğun en büyük adayı.

Grup 3.sü Makedonya eski ve usta oyuncularıyla turnuvayı götürüyor. Eğer şanslı bir kura çekmezlerse işlerinin zor olacağını düşünüyorum. Tecrübeli ve yaşlı takım Makedonya’da  sağ oyun kurucu Lazarov,orta oyuncu Nemanja, Mojsovski, sağ kanat Georgievski ve sol oyun kurucu Mirkolovski takımın ön plana çıkan oyuncuları. Sırbistan takımı gibi Makedon takımı da kısa sürede gençleştirme operasyonunu başlatmalı diye düşünüyorum.

B grubunda oynana maçlara ve takımlara bir göz atarsak;

Hırvatistan takımı,orta oyun kurucu Duvnjak, sağ kanat kanat Cupic, sağ oyun korucu Kopljar, kaleci Alilovic, Karacic, Sliskovic ön plana çıkan oyunculardı. İzlediğim maçlarında gerçek Hırvat takımını göremediğimizi düşünüyorum. Kopljar ve Duvnjak daha çok sorumluluk üstlenmeli Karacic, Sliskovic’de becerilerini ortaya koyabilmeliler.

İzlanda takımı, genç ve mücadele gücü yüksek oyunculardan kurulu. Kanat Sigurdsson, Vezsprem’in orta oyuncusu Palmarsson, Petersson ön plana çıkan oyuncular. Sürpriz arayacaklar diye düşünüyorum.

Norveç takımı tamamen gençleşti, iyi ve mücadeleci oynuyorlar. Pivot Myrol, soloyun kurucu Mamelund liderliğinde turnuvanın en iyi mücadele eden takımı diyebiliriz”dedi.

 




Bakmadan Geçme