“İllede futbol diye bir kural yok”

Fransa’da düzenlenen Dünya Liselerarası Erkekler Hentbol Şampiyonası’nda birinci olan Serik Akdeniz Yükseliş Koleji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Çalık, “Antalyaspor’un Eto’o’su ile 10 hentbol takımı kurarız” dedi.

Necmettin Çalık, şampiyon sporcularla birlikte basın toplantısı düzenledi. 4 yıl önce Fransa’daki Liselerararası Dünya Şampiyonası’nı hedef alarak çalışmaya başladıklarını belirten Necmettin Çalık, şunları söyledi:

‘DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU KOLAY DEĞİL’

“Önce takımı oluşturup hedefi belirledik, eksikliklerimizi giderdik. İlçe içinden ve ilçe dışından sporcularımızı transfer ettik. Çalışmalarımıza 4 yıl boyunca devam ettik. Dünya şampiyonluğu kolay değil. 1-2 yıllık çalışma ile olmuyor. Programınızı yapmanız gerekir. Dünya Şampiyonluğu’na o zaman ulaşmanız mümkün olur. Biz işte bu gençlerle böyle şampiyon olduk.”

‘TÜRK SEYİRCİLERİ FİNALE ALMAK İSTEMEDİLER’

Maçlarımızı izledikçe bizi ciddiye almaya başladılar. Final maçında da oradaki Türkleri içeri almak istemediler. Kişisel gayretlerimiz sonucu seyircilerimizi içeri almayı başardık. Fransız takımını, 6000 seyircinin önünde mağlup ederek Dünya Şampiyonu olmayı başardık. Türkiye’ye şampiyon olmanın gurur ve sevincini yaşattık.”

‘İLLE DE FUTBOL DİYE BİR KURAL YOK’

Necmettin Çalık’ın Serik Belediye Başkanı olan Ak Partili Ramazan Çalık ise hentbol takımının olimpiyat şampiyonu İsmail Ogan’dan sonra ilçenin ikinci bir markası olduğunu vurguladı.


//

Bakmadan Geçme