Işık doğudan yükselir

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmek için yola çıkan Adıyaman BSK, hentbola yeni bir soluk getirdi.

HENTBOLHABER.NET – Türkiye’nin doğusunda hentbolu geliştirmek için çalışan Adıyamanlı hentbol sevdalıları bu sezon 1. Lig’e çıkmak için mücadele ediyor.

Hentbola yatırım yapmaya başlayan Adıyaman Belediyesi Spor Kulübü’nün önümüzdeki yıllarda yatırımı artırarak devam ettireceği belirtiliyor.

THF Erkekler 2. Lig D Grubu’nda liderlik koltuğunda namağlup oturan Adıyaman BSK’nın Antrenörü Ahmet Karabulut, Hentbolhaber.Net’e yaptığı açıklamada büyük hedeflerle çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini söyledi. Karabulut, kulüp yönetimi ve Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’nun hentbol takımına büyük ilgili gösterdiğini belirtti. Adıyaman’da idarecilerin profesyonel bir bakış açısı geliştirdiğini kaydeden Antrenör Ahmet Karabulut, yetkililerden her türlü desteği gördüklerini söyledi.

Ahmet Karabulut, Adıyaman BSK’nın imkanlarının şu anda Süper Ligdekiler dahil pek çok takımda bulunmadığını belirterek sporu profesyonelce yapmak için tüm imkanların mevcut olduğunu söyledi.  Karabulut; “Malzemecimiz, masörümüz, kaleci antrenörümüz var. Sporcuların konaklaması için konforlu bir tesise sahibiz. Böyle bir ekiple çalışmaktan mutluyum. Hentbol sporunun ülkemizin her bölgesine yayılmasının hentbolun geleceği olacağı fikrindeyim. Yarı finaller öncesi Alanya’da kampa gireceğiz. İnşallah yarı finallerden ve finallerden çıkıp 1. Lig’e çıkacağız” dedi.

Adıyaman BSK tesislerinde sporcular için konaklama ve dinlenme alanları, yüzme havuzları ve spor salonları bulunuyor.

 

Haber

 

“BİR İLKİ BAŞARACAĞIZ”
Adıyaman BSK Hentbol Takımı daha önce yapılamayanı yaparak Güneydoğu illerinden 1. Lig’e yükselen ilk takım olmayı amaçlıyor.

Kulüp Başkanı Yrd. Doç. Dr. Aykut Dündar; “Yeni adım attığımız hentbolda bu sezon başında 2. Lig’e yükseldik ve ligde de namağlup yolumuza devam ediyoruz. Kulüp olarak hedeflerimiz 1. Lig’in ardından Süper Lig’e çıkıp orada Avrupa kupalarına gidecek takımlar arasına girip ülkemizi ve Adıyaman’ı yurt dışında temsil etmek” dedi.

Adıyaman Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu’nda öğretim görevlisi olan Yrd. Doç. Aykut Dündar, çıktıkları yolda Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu’dan her konuda tam destek gördüklerini belirterek; “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

Bakmadan Geçme