İşitme Engelliler İyi Başladı

Samsun’da düzenlenen 1’inci İşitme Engelliler Dünya Hentbol Şampiyonası, yapılan açılış seremonisi ile başladı.

Türkiye, Rusya, Brezilya,Danimarka, Hırvatistan ve Sırbistan’ın mücadele edeceği turnuvada 110sporcu ter dökecek. Atatürk Spor Salonu’nda yapılan seremonide ilkolarak ülkeler izleyiciye tanıtıldı. Ardından konuşmalara geçildi.Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan,turnuvaya katılan tüm sporculara başarı dileklerinde bulundu.

2017yılının kendileri için önemli bir yıl olacağını ifade eden Başkan OsmanArslan, "20 branştan oluşan Deaflympics Oyunları’nda (İşitme EngellilerOlimpiyatları) bütün dünyayı, 120 ülkeyi Samsun’da ağırlayacağız.Gerçekleştireceğimiz oyunların ilk provasını şuanda yapmaktan gururduyuyoruz. 2017 yılında da başarılı bir organizasyona imza atacağımızainanıyorum" dedi.

Vali Hüseyin Aksoy iseSamsun’un 2017 yılında gerçekleştirilecek İşitme EngellilerOlimpiyatlarına ev sahipliği yapacak olmasının kendileriniheyecanlandırdığını ifade ederek, "Olimpiyatlarla ilgili hazırlıklarişbirliği içerisinde devam ediyor. İşitme engelliler dünyada olduğu gibiSamsun’da da var. Valilik olarak yaptığımız çalışmalarda Samsun’da 6bin 685 işitme engellinin bulunduğunu tespit ettik. Temel amacımız buinsanların yaşamlarını daha kolay bir hale getirmek" diye konuştu.

MİLLİLERİMİZ FARK ATTI

TürkiyeMilli Takımı ile Brezilya Milli Takımı karşı karşıya geldi. Mücadeleninbaşından sonuna üstün bir oyun ortaya koyan Millilerimiz, ilk yarısını21-6 önde tamamladığı maçtan 39-17 galip ayrıldı. Sabah oynananmücadelede ise Rusya, Sırbistan’ı 30-29’luk skorla geçti. Türkiye İşitmeEngelliler Milli Takımımızın 2’nci maçında ise yarın (Salı) saat10.00’da Sırbistan ile karşı karşıya gelecek.

Bakmadan Geçme