İspanya hentbolu kan ağlıyor!

Antequera, Huesca ve San Antonio… Bu isimler İspanya'nın yaşadığı derin ekonomik krizden zarar gören erkek hentbol kulüplerine ait ve bu kulüplere bir yenisi kadın hentbolunda eklendi Itxako Navarra…

Ekonomik krizin çok büyük boyutlara ulaştığı İspanya’da hentbolkulüpleri de iflasın eşiğinde. Barcelona’nın bile sponsor bulmaktagüçlük çektiği Asobal Ligi’nde, birçok takım sponsorlarını kaybederken,hentbolcular da ligi terk etmeye başladı. Önce erkeklerde baş gösterenproblemler artık kadın hentboluna da sirayet etti. Son yıllarda kadınhentbolunun en başarılı takımı Itxako Navarra, yaşadığı finansaldarboğaz nedeniyle Şampiyonlar Ligi’nden çekildi. İspanya Kadın HentbolLigi’nde, Valencia takımlarının hegemonyasını kıran sonra da EHFKupası’nı kazanan sarı-siyahlılar, bu yıl Avrupa serüvenini yine EHFKupası’nda devam ettirecek. Bu hafta kararı açıklayan Bask kulübüyönetimi ay sonunda olağanüstü toplanacak ve kötü gidişata çarearayacak.

Daha önce Şampiyonlar Ligi’nde 4 sezon geçiren ve bir kez de finaldekupayı kaptıran Itxako’da yaşanan ekonomik kriz, birçok oyuncu veantrenörün de takıdan ayrılmasına sebebiyet verdi. Takımın genç veyetenekli oyuncusu Carmen Martin Berenguer’in Krim Mercator’a transferolmasının ardından, antrenör Ambros Martin de Macar ekibi Györi’ninyolunu tutmuştu.

Kaynak:Sports TV

Bakmadan Geçme