İsveç ‘stil ile’ eve yollandı

Rio 2016’da erkekler hentbolu çeyrek final mücadelesinde nefes kesecek eşleşmeler oldu. İşte eve dönenler ve Brezilya’nın altın yollarıda yürümeye devam edenler…

HENTBOLHABER.NET – Rio 2016 Olimpiyat Oyunlarında 7 Ağustos günü başlayan Erkekler Hentbol Oyunlarında çeyrek finale çıkan takımlar belli oldu. Çeyrek finale tıpkı kadınlar oyunlarında olduğu gibi 6 Avrupa takımı mücadele edecek.

12 takımdan oynadıkları beşer maç sonunda puan alamayan ekip olmadı. Hentbolun ekol ülkelerinden İsveç, 4 tur boyunca vatandaşlarında olduğu kadar hentbol sevenlerde de büyük şaşkınlık yaratarak hiç puan alamadı. Sarı mavililer, 5. Turda ev sahibi Brezilya’yı farklı mağlup ederek (30:19) Rio’dan eve erken dönenler grubuna stil ile intikal etti. Adı çoktan efsaneler arasına yazılmış kaleci Mattias Andersson’un ve Olimpiyatlar için milli takıma dönen İsveç’in dev ismi Kim Andersson’un çabaları İsveç’i oyunlarda tutmaya yetmedi.

POLONYA MI MISIR MI?

B Grubunda son maça kadar Polonya ve Mısır arasında çeyrek finale yükselmek için büyük mücadele yaşandı. Ancak 5. Tur maçını son Avrupa Şampiyonu Almanya’ya karşı oynayan Mısır’ın üst tura geçmek için şansı pek yoktu.

RIO 2016 ERKEKLER HENTBOL TOPLU SONUÇLAR

Hazırlık maçları sonunda A ve B grupları puan tablosu:

Haber

Haber

RIO’NUN BAŞ DÖNDÜREN YILDIZLARI

ÇEYREK FİNAL MÜSABAKALARI

Bu sonuçlara göre Rio 2016’da çeyrek finale A Grubundan Hırvatistan, Fransa, Danimarka ve Katar; B Grubundan ise Almanya, Slovenya, Brezilya ve son anda ipin ucundan tutan Polonya yükseldi.

Çeyrek final fikstürü ise şöyle belirlendi:

17 Ağustos Çarşamba
16:00 Brezilya – Fransa
19:30 Almanya – Katar
23:00 Danimarka – Slovenya

18 Ağustos Perşembe
02:30 Hırvatistan – Polonya

BREZİLYA’DA MİNİ ŞAMPİYONLAR LİGİ

Haber

Bakmadan Geçme