İsveç ve Karadağ galibiyetle başladı

İsveç ve Karadağ'ın etkileyici bir başlangıç yaptığı şampiyonanın ikinci günündeki sürpriz Almanya'nın yenilgisi oldu.

HENTBOLHABER.NET – Pazar günü Macaristan’da gerçekleşen şampiyona açılışının ardından Kadınlar EHF EURO 2014’de C Grubu ve D Grubu maçları Pazartesi akşamı Hırvatistan’da sırasıyla Varazdin ve Osijek kentlerinde oynandı.

Şampiyonaya Macarlar ile birlikte ev sahipliği yapan Hırvatlar salona sağ ayaklarıyla girmemiş olacaklar ki İsveç 28:30 mağlup oldular. Maçın bir saniyesinde bile oyun disiplininden kopmayan İsveç, 60 dakikalık performans gösterdi dense yerinde olur. Güçlü rakibini 2 sayı farkla mağlup eden İsveç’de Isabelle Gulden yedi gol attı. Maçta birden çok kez öne geçen ev sahibi ise kuzeyden gelen rakibinin son ataklarına engel olamadı.

Haber

HOLLANDA’DAN ŞAMPİYONANIN İLK BÜYÜK SÜRPRİZİ GELDİ
Varazdin’de oynana Grup C müsabakalarının ilkinde Kaleci Clara Woltering’in muhteşem performansına rağmen Almanya, Hollanda’ya mağlup olmaktan kurtulamadı.

Hollandalılar son 10 dakikada oyunu iyice yavaşlattı ve nihayetinde hentbol devi rakibini mağlup etmeyi başardı. Turunculu ekibin en skoreri yedi gol ile Orta Oyun Kurucu Estavana Polman oldu.

FRANSA SERT OYNADI
Osijek’de oynanan Grup D maçında Fransa, Slovakları 21:18 mağlup etti. Fransızlar kendilerinden beklenmedik bir güç gösterirken Slovak oyuncuların da Fransa’nın galibiyeti getiren oyunu karşısında morallerinin bozulmaması ve disiplinden ayrılmamaları alkış aldı. Slovakya bu sayede beklenenden daha sert gerçekleşen mücadelede farkın açılmasını önledi.

Haber

SON ŞAMPİYON GALİP
Şampiyonanın bir diğer favorisi son Avrupa Şampiyonu Karadağ ise otoriteleri yanıltmadı. Yugoslavya’dan çıkan iki takımın mücadelesinde Sırbistan son şampiyon rakibine 21:18 mağlup oldu. Sırplar mağlup olsalar da en az Karadağ kadar iyi bir oyun çıkardı ve ortaya seyir zevki yüksek bir maç çıktı.

Haber

SIRALAMA

Grup C
1. Hollanda (2)
2. İsveç (2)
3. Hırvatistan 
4. Almanya

Grup D
1. Karadağ (2)
2. Fransa (2)
3. Sırbistan
4. Slovakya

ÜÇÜNCÜ GÜN MÜSABAKALARI
EHF EURO 2014’de Salı günü oynanacak müsabakalar ise şöyle;

Grup A
Rusya – İspanya
Polonya – Macaristan

Grup B
Romanya – Danimarka
Ukrayna – Norveç

Bakmadan Geçme