İsveç’te gündem Aslı İskit

Türk Lazarov görev başında. İsveç temsilcimiz Aslı İskit 10 golle takımını galibiyete taşıdı.

HENTBOLHABER.NET – Milli takımın başarılı Sol Oyun Kurucusu Aslı İskit, performansıyla büyülemeye devam ediyor. İskit, iki haftada attığı 21 gol ile takımının skor yükünü sırtlamaya devam ediyor. 

Türkiye’de en son Muratpaşa BSK formasını giyen Aslı İskit, geçen sezon sonunda İsveç’in Kristianstad HK takımına transfer olmuştu.

Üst üste iki şansız mağlubiyet alan Kristianstad HK (KHK), Aslı İskit ve kaleci Lucie Satrapova’nın mükemmel oyunlarıyla Skåne derbisinde gülen taraf oldu. KHK, H65 Höör takımını 26:22 (11:10) mağlup etti.

MAÇI DÖNDÜREN ASLI OLDU

Maça iyi başlayan KHK ilk dakikalarda 4:1’lik bir seri yakaladı. Skor 6:3 olduğunda KHK’nın 5 golünü Aslı İskit kaydetmişti. KHK kalecisi Lucie Satrapova ise ilk 13 dakikada sadece iki gole izin verdi.

Skorun 7:4 olduğu 18. Dakikadan sonra H65 atağa geçti ve ilk yarı 11:10 sona erdi. KHK ikinci yarıya da iyi başladı ve ilk yarıdakinden daha iyi bir performans gösterdi. İskit ve arkadaşları farkı 5 sayıya kadar çıkardı (18:13). Misafir ekip oyuncularının 9 metreden bulduğu gollerle skor 21:21 oldu. Bu beraberlik maçın son dönüm noktası oldu. Aslı İskit’in bu dakikalarda bulduğu iki gol takımını da ateşledi (23:21) ve KHK maçı 26:22 kazanmayı başardı.

İsveç’te gündem Aslı İskit Detaylar www.hentbolhaber.net te #hentbol #handball #hentbolhaber #Rukomet #handebol #Balonmano #THF #Aslıiskit

HentbolHaber.Net (@hentbolhaber) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

İSKİT: ZORLU BİR BAŞLANGIÇ YAPTIM

Aslı İskit, maçtan sonra yaptığı açıklamada; “Becerimi sahaya yansıtabildiğim için mutluyum çünkü Kristianstad’da zorlu bir başlangıç yapmıştım” dedi.

İzmir BŞB SK, Ardeşen GSK ve Muratpaşa formalarını giyen İskit, Avrupa kupalarında şimdiye kadar 108 gole imza attı. 1993 İzmir doğumlu İskit, Ardeşen formasını giydiği 2014/2015 Sezonunda Challenge Kupasında çeyrek finale kadar attığı 47 gol ile en iyi 3. skorer olmuştu.

Milli oyuncumuz Aslı İskit 10 golle maçın en skorer ismi olurken, kaleci Lucie Satrapova yüzde 48 kurtarış oranıyla maçı tamamladı. Linnea Törnkvist de ikinci devrede iyi bir oyun çıkardı. KHK Antrenörü Stefan Wall; “Oyun planımıza sadık kaldık ve galip geldik. Aynı iyi oyunu devam ettirmeliyiz” dedi.

GOLLER

KHK: Asli Iskit 10, Linnea Törnkvist 4, Mikaela Johansson 3, Martina Crhova 3, Linnea Jönsson 2, Johanna Johansson 2, Agnes Rutqvist, Cyndi Birberg.

Fotoğraf: Peter Åklundh

Bakmadan Geçme