İzmir başladı İzmir bitirdi

Hentbol Kadınlar Süper Ligi 2.hafta karşılaşmasında İzmir Büyükşehir Belediyespor, Kastamonu Belediyesi GSK’yı konuk etti.

ÖZGE UĞULU / HENTBOLHABER.NET – Hentbol Kadınlar Süper Ligi 2.haftasında İzmir Büyükşehir Belediyespor, Kastamonu Belediyesi GSK’yı konuk etti ve müsabaka 33-29 İzmir büyükşehir lehine sonuçlandı.

Fuar Celal Atik Spor Salonunda oynanan karşılaşmaya İzmir temsilcisi hızlı başladı. İlk 6 dakika 5-2 mavi-beyazlıların üstünlüğü ile geçildi. Özellikle İzmir Büyükşehir bu dakikalarda 6metre üzerinden bulduğu goller ile ön plana çıkarken, Kastamonu Belediyespor hücumda sıkıntı yaşadı. 7.dakikada 5+1 savunmaya geçen konuk ekip, İzmir’in ataklarını durduramadı ve 14.dakika içerisinde Kastamonu Belediyesi GSK Başantrenörü Costica Bucestti mola almak zorunda kaldı. 17.dakikada skor 10-6 ev sahibi İzmir Büyükşehir lehine geçildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK maçın başından itibaren 6+0 savunma dizilişinde oynarken, Kastamonu Belediyesi GSK iki kez savunma dizilişini değiştirdi. Müsabakada 20 dakika elektirik kesintisi sonra İzmir Büyükşehir 7metre atışı ile oyuna başlarken, Sibel Kıcıroğlu gol şansından faydalanamadı. Müsabaka karşılıklı goller ile geçerken, ilk devrenin son 5 dakikasına mavi-beyazlılar 14-8 önde girdi. Müsabakanın ilk devresinde hücumda daha etkin olan İzmir Büyükşehir Belediyespor 16-12 devreyi önde kapadı.

İlk devrede ön plana çıkanlar

İlk devrede kaleci performansı olarak İzmir Büyükşehir’de Anca Rombescu 5 kurtarış yaparken, Kastamonu’Da oyuna giren üç kalecide kurtarış yapamadı. Kritik dakikalarda Anca’nın kurtarışları İzmir’e skor avantajı sağladı.

Hücumda ev sahibinde Yeliz Özel farkını ortaya koyarken, ilk devrede forma numarası 7 gole ulaştı.

İlk devrede İzmir Büyükşehir Belediyespor kapalı 6+0 savunma yaparken savunması tuttu. Ancak Kastamonu Belediyespor savunma yerleşimini oturtmakta zorlandı.

İkinci devreye ev sahibi gol ile başlarken, hücumda etkinliği devam etti. 35.dakika 19-14 mavi-beyazlıların üstünlüğü ile geçildi. 41.dakikada İzmir Büyükşehir’in savunmada etkili ismi Anastasia’nın direk kırmızı kart ile oyun dışında kalması savunma açısından önemli idi. Ancak Kastamonu Belediyesi GSK hücumda etkili olamayınca İzmir Büyükşehir aradaki farkı 8 sayıya kadar çıkardı ve 45. dakika da İzmir ekibi 25-17’lik farkı yakaladı. Bu dakikada Kastamonu’da başantrenör Bucestti müsabakada ki son molasını alarak takımı toplamaya çalıştı. Müsabakanın son 7 dakikasına 28-23 İzmir Büyükşehir üstün girerken, Kastamonu’da Merve kurtarışları ile aradaki farkın azalması için çaba harcadı. Son 5 dakikaya 29-25 mağlup giren Kastamonu Belediyesi GSK, aradaki farkı kapatamamadı ve maçın galibi 33-29 ile İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK oldu.

Elektirik kesintisi maça damga vurdu

Müsabakanın 18.45 dakikası içerisinde İzmir ekibi 10-7 önde iken elektrik problemi yaşandı. Müsabakada 20 dakikaya yakın duraklama yaşanırken, maç kaldığı yerden başladı. Bu elektrik kesintisi İzmir’in hızını kesmedi ve İzmir Büyükşehir Belediyespor maçtan galip ayrıldı.

Bakmadan Geçme