İzmir Bld. Yeniden Yapılanıyor

İzmir’de forma giymiş ve geçmiş sezonlarda İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Hentbol Takımı Yardımcı Antrenörlüğü yapmakta iken, bu sene Kadın Hentbol Takımının Başına geçen Celal GENÇOĞLU ile Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için samimi bir röportaj gerçekleştirdik.

**Hocam Hentbol Antrenörlerini tanıtmak adına kendinizden bahseder misiniz? Sporculuk, Antrenörlük, Milli Takım vb. konularda…

HaberGençoğlu- Hentbola 1993 yılında Adana Gazi İlköğretim Okulu’nda antrenör Mehmet Ali Binen ile kaleci pozisyonunda başladım. Adana Özel Akdeniz Koleji Spor Kulübü ve Tansaş Spor Kulübü bünyesinde altyapılarda, İzmir BŞB Spor Kulübü ile Süper Lig’de ve Bucaspor Kulübü ile 1. Lig’de hentbol oynadım. Genç Milli Takım’da 8 kez oynadım. Bucaspor’un Hentbol Şubesi’ni kapatmasıyla, akademik çalışmalarım nedeniyle İzmir dışında oynamak istemedim ve 27 yaşında hentbolu bırakmak zorunda kaldım.

İzmir Özel Çamlaraltı Koleji’nde altyapı erkeklerde antrenörlüğe başladım. Bu görevimi 2 yıl sürdürdüm. Sonrasında İzmir BŞB Spor Kulübü’nde kadın hentbol takımında yardımcı antrenörlüğe başladım. 5 yıl bu görevi sürdürdüm. Bu süre içerisinde takımımız Avrupa Kupalarında yarı final oynadı, Türkiye Kupası Şampiyonu oldu.

 

** Geçen seneki ligdeki pozisyonunuzu nasıl değerlendiriyorsunuz, bu seneki hedefleriniz neler?

Gençoğlu- Geçen sene 9 sporcumuz kulübümüzden ayrılmış ve onların yerini altyapımızdaki oyuncularımızla doldurmuştuk. Buna rağmen ligi hedeflediğimiz yerde bitirebilmiştik ve Avrupa kupalarına gitme hakkı elde etmiştik. Bu sene ise ligi geçtiğimiz seneden daha iyi bir yerde bitirmek ve yine Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmek istiyoruz. Ayrıca Kupa Galipleri kupasında en azından 2. Turu geçmek istiyoruz.

Haber 
 

** Takımdan ayrılan oyuncular, transfer edilen sporcular, ya da transfer edilecek sporcular hakkında bilgi paylaşımında bulunabilir misiniz?

Gençoğlu- Takımımızdan şuanda ayrılan oyuncu yok. Geçen sene bizde kiralık oynayan Sibel Karameke ve Merve Aydın’ın bonservisi alındı. Ayrıca eski oyuncumuz Gonca Nahçıvanlı da takımımıza katıldı. Eski oyuncumuz Çiğdem BİÇER’de şuan İdmanlarımıza katılıyor.

 

** Katılacağınız hazırlık turnuvaları var mıdır? Varsa hangileridir?

Gençoğlu- Henüz kesinleşmemiş olmasına rağmen Rize Ardeşen Spor Kulübü’nün düzenleyeceği turnuvaya ve İzmir’de düzenlenecek Fuar Kupası’na katılmak istiyoruz.

 

** Gençler ligi ile ilgili düşünceleriniz neler?

Gençoğlu- Altyapıdan A Takıma yükselen ancak fazla oynama süresi bulamayan oyuncular için iyi bir fırsat oldu. Ayrıca takımlara ligde puan katkısı yapması nedeniyle altyapıya önem vermeleri konusunda bir hatırlatma oldu. Bu açıdan olumlu buluyorum. 
 

 

** Hentbolhaber.net web sayfası ile ilgili düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

Gençoğlu- İnternette bu kadar aktif bir Türk hentbol sitesi olması beni sevindiriyor. Birçok gelişmeyi siteden takip edebiliyorum. Ekibe teşekkür ederim.
 

**Sonuç olarak 2012/13 sezonu ile ilgili olarak temennileriniz nelerdir?

Gençoğlu- Tüm kulüplere ve sporculara başarılar diliyorum. Takımım adına hedeflediğimiz yere ulaşmak için mücadele edeceğiz ve bunu başaracağız. Teknik ekibimize ve sporcularıma ayrıca başarılar diliyorum.

 

 

Bakmadan Geçme