İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK – Beşiktaş Aygaz: 30-28

Hentbol Erkekler Türkiye Kupası Finalinde Beşiktaş Aygaz ile İzmir Büyükşehir Belediyespor karşılaştı.

HENTBOLHABER.NET – Eskişehir Porsuk Spor Salonu’nda oynanan finalin ilk 5 dakikası 2-2 eşitlik ile geçildi. İlk dakikalarda İzmir Büyükşehir kalecisi Yevgen Sapun kurtarışları ile Beşiktaş Aygaz’lı oyunculara kalesini kapadı. Beşiktaş Aygaz’ın iki kişi zaman cezası olmasına rağmen İzmir Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş Aygaz fileleri gol atamadı. Beşiktaş Aygaz’da kaleci Taner Günay kurtarışları ile takımına destek oldu ve 15. dakika 7-7 eşitlik ile geçildi. Beşiktaş Aygaz’da Genco İlanç üst üste goller ile takımının sor yükünü çekmeye başladı. Özellikle 10 metre üzerinde ki şutlardan gelen goller siyah-beyazlıları hücumda rahatlattı. Yüksek tempoda oynanan ilk devre de Beşiktaş Aygaz, kalecisi Taner Günay’ın kurtarışları, sol oyun kurucu da Genco İlanç, orta oyun kurucu da Onur Ersin, sağ oyun kurucuda da Ozan Arifoğlu’nun etkili oyunu ile üstün olan taraftı. Siyah-beyazlılar ilk devreyi İzmir temsilcisi karşısında 17-14 önde kapadı.

İkinci yarıya İzmir Büyükşehirli hentbolcular başladı. Mavi-beyazlılar hücumda pas hatalarını yapınca Beşiktaş hızlı hücumlar yakaladı ancak kalede Yevgen Sapun üst üste kurtarışlar ile kalesini gollere kapadı.  Heyecanlı ve çekişmeli devam eden müsabakanın 45.dakikası 20-23 Beşiktaş Aygaz’ın üstünlüğü ile geçildi. 50.dakika da İzmir Büyükşehir Belediyespor, Orhan Sirgeligil’in golü ile 24-24 beraberliği yakaladı. Maçın son 10 dakikasına girildiğinde ise İzmir fırtınası esmeye başladı. Aradaki farkı 3 sayıya çıkaran İzmir Büyükşehir, son 2 dakikaya 29-26 önde girdi. Maçın sonuna kadar skor üstünlüğünü devam ettiren mavi-beyazlılar, maçı da 30-28 kazandı.

Bu sonuçla 2020/21 sezonu Hentbol Erkekler Türkiye Kupası’nın sahibi İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

Bakmadan Geçme