İzmir Büyükşehir Belediyespor – Beşiktaş Aygaz: 29-31

Hentbol Erkekler Süper Ligi 13.hafta erteleme müsabakasında İzmir Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş Aygaz’ı konuk etti.

HENTBOLHABER.NET – İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Beşiktaş Aygaz arasında oynanan müsabakaya  ev sahibi başladı ve ilk gol Ivan’dan geldi. İzmir savunmada başarılı olunca ilk dakikalarda üst üste goller geldi ve İzmir 3-1 öne geçti. Ancak ev sahibi Gökhan Örnek’in sakatlığı ile dışarı çıkması, üst üste İzmir’in 4 hücumda elinin boş dönmesine sebep oldu. İzmir kalecisi Yevgen’in başarılı kurtarışlarına rağmen skor 3-3 oldu. 10.dakika 4-4 berabere geçildi. 18.dakikada Beşiktaş Aygaz 8-9 ile öne geçmeyi başardı. 20.dakika 9-9 üstünlük ile geçildi. Müsabaka başa baş bir skorla giderken, ilk devrede hücumda daha az hata yapan Beşiktaş Aygaz 13-14 ile önde olan taraf oldu.

İlk devrenin istatistiklerine bakıldığında ilk devrede İzmir Büyükşehir Belediyespor %35  13/37 hücum etkinliği ile oynarken, Beşiktaş Aygaz ise  %42  14/33 sahipti. 

Müsabakanın ikinci devresine Beşiktaş Aygaz başladı ve golü elde etti. Müsabakanın ikinci devresinde de her iki takımın ilk devrede olduğu gibi, hücumda yapmış olduğu basit hatalara hızlı hücumlar ile cevap verdikleri görüldü. 40.dakikada Beşiktaş Aygaz kenar yönetimi hakemlere itirazları dolayısıyla ceza aldı. İzmir’de Ivan 7 golünü atarken 19-19 beraberliği yakaladı. Müsabaka genel anlamda temposu düşük ancak mücadelesi yüksekti.  Hücumda üst üste hata yapan İzmir Büyükşehir, Beşiktaş Aygaz’ın farkı üçe 22-25 çıkarmasına sebep oldu. 50. dakika bu skorla geçildi. Müsabakanın son 5 dakikasında Siyah-Beyazlıların 25-26 üstünlüğü vardı.  56. dakika içerisinde Görkem’in hızlı hücumları ile Beşiktaş Aygaz aradaki farkı 2 sayıya çıkardı.(26-28) Son 5 dakikayı iyi oynayan Beşiktaş Aygaz oldu. İzmir hücumda daha çok bireysel oynarken, Gökhan Örnek’in golleri yeterli olmadı. Beşiktaş Aygaz 29-31 maçı kazanarak zirve yarışında önemli bir galibiyet elde etti.

Bakmadan Geçme