İzmir'de Aday Hakem Kursu Düzenlendi

Türkiye Hentbol Federasyonu İzmir İl Temsilciliği tarafından 18-20 Nisan 2025 tarihleri arasında düzenlenen Hentbol Aday Hakem Kursu, geleceğin hakemlerini bir araya getirdi.

Aday Hakemler, Türkiye Hentbol Federasyonu Merkez Hakem Gözlemci Kurulu (MHGK) Başkanı Faruk Akman ve MHGK Üyesi Fırat Beyde tarafından verilen eğitimlerle, hentbol hakemliğine ilk adımı attılar.

Toplam 41 kursiyerin katıldığı eğitim programı, ilk gün teorik derslerle başladı. Adaylara hentbol oyun kuralları detaylı şekilde anlatılırken, kursun son günü ise sahada uygulamalı eğitimle tamamlandı.

Katılımcılar, hem teorik hem pratik bilgileri pekiştirerek, hakemlik yolculuğuna sağlam bir temel attılar. 

Kapanış töreninde konuşan İzmir Hentbol İl Temsilcisi Mutlu Altuğ, kursa gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi: “Kursumuza katılan tüm Hentbol Aday Hakemlerini tebrik ediyorum. Bu anlamlı organizasyona katkı sağlayan Merkez Hakem Kurulumuza teşekkür ederim. Amacımız, uzun yıllardır Türk hentboluna başarıyla hizmet eden klasman hakemlerimizin yanına yeni isimler kazandırmak. Artan hentbol müsabakalarıyla birlikte hakemlerimizin tecrübe kazanacağına ve Türk hentbolunun daha da güçleneceğine inanıyorum. İl Hakem Kurulumuz, hakemlerimizin gelişimi için her türlü desteği vermeye hazır.”

Eğitimin sonunda kursiyerlerle birlikte pasta kesen İl temsilcisi Mutlu Altuğ, yeni aday hakemleri tek tek tebrik ederek başarılar diledi.

Bakmadan Geçme