İzmir , Nilüfer’e Geçit Vermedi

Erkekler Süper Ligi’nde İzmir Büyükşehir Belediyespor, Bursa Nilüfer Belediyesi’ni 34-27 yendi.

Müsabakaya iki oyuncusundan eksik çıkan Bursa Nilüfer Belediyespor, İzmir Büyükşehir’in hem hızlı hucümlarını kesemedi , hem de Kalecisi Gökhan’ı geçemedi.

Müsabakaya her iki ekipte dengeli başladı. Karşılıklı top kayıplarının yaşandığı ilk beş dakikada skorda 3-3 oldu. İzmir temsilcisi bu dakikadan sonra Cenk , Erdinç ve Baran’ın  hızlı hucümları ile skoru 10.dakika  7-4 ‘e getirdi. Hızlı hucümların hazırlanmasında şüphesiz Cengiz Hatırnaz’ın katkısı çok büyüktü. Bursa Temsilcisi İzmir Büyükşehir Belediyespor’un farkı açmaya başlaması üzerine mola almak zorunda kaldı. Mola’da özellikle oyuncularını uyaran Antrenör Fatih Işık ,  takımının geri dönüşlerinden memnun olmadığını dile getirdi. İlk yarının sonlarına kadar yine farkı koruyan İzmir Büyükşehir Belediyespor, rakibinin hızlı oynama isteği sonucu yapmış olduğu top kayıplarını ve kalecisi Gökhan’ı geçememesini iyi değerlendirerek, 25.dakika skoru 17-11 ‘ getirdi. İlk yarının son beş dakikasında toparlanan Bursa temsilcisi ilk yarıyı 18-15 geride kapadı.

Haber

İkinci yarıda İzmir Büyükşehir Belediyespor’da oyun kurucular Samet , Erdinç ve Kalede Gökhan’ın müsabakaya etkisi büyük oldu.  15.dakikada 28-23 , 20.dakikada da skor 30-23 ile geçildi. Nilüfer’de antrenör Fatih Işık , 22.dakika mola alarak, artık müsabakada sonuca gidemeyeceğini anladı ve oyuna genç yenetekleri Aytekin , Ferdi , Ramazan  ve Serhat’ı aldı.Işık bu hamlesi ile onlara tecrübe kazandırma yoluna gitti. Mavi Beyazlı İzmir temsilcisi, rakibinin bu hamlesi ile müsabakanın son dakikalarında rahat bir oyun sergileyerek , maçı 34-27 kazandı.

Haber

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR:34 – NİLÜFER BELEDİYE:27

SALON: Celal Atik
İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Gökhan-Tamer 2, Refik 1, Cengiz 6, Kerim 1, Erdinç 6, Baran 4, Mori 1, Yasin 1, Samet 5, Göksel 1
NİLÜFER BELEDİYESPOR: Klajasic – İbrahim 1, Çağlayan 3, Barış 5, Mikovic 4, Dolenko 6, Recep 1, Ramazan 2, Aytekin 2, Ferdi 1, Çetin 3
İLK YARI:18-15 (İzmir BŞB lehine)

Bakmadan Geçme