Hentbolhaber.Net’in Konuğu İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yetiştirmiş olduğu en başarılı oyuncularından biri olan Cenk Köker.
Cenk Köker ile İzmir’in en güzel yerlerinden biri olan Konak’ta sahil boyunca hem sohbet ettik hem de batan güneş ile beraber objektiflerimize poz vermesini istedik. Güzel dakikaların yaşandığı sohbetimize, kendisini tanıtmasını isteyerek başladık.
Cenk Köker: 21 Aralık 1985 doğumluyum. Tabiki Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’de doğdum. İzmir’de her dakikanın keyfinin farklı yaşamak gerekiyor. Hentbole de İzmir’de başladım. Atatürk End. Meslek Lisesi 2.Sınıfta , Beden Eğitimi Dersi öğretmenimiz Süreyya Işıldak, tenefüste beni gördü ve yanına çağırdı. Bende acaba ne suç işledim düye düşünürken, beni hentbol takımı idmanlarına çağırdı. Bende o anda rahat bir nefes aldım. Dedim ki bir antremana gideyim. Antremana gidip gelirken Hentbolu sevdim ve devam ettim. Bu sayede Milli Takımların çeşitli kategorilerinde oynama fırsatım oldu. Bu nedenle çok mutluyum.
İzmir Büyükşehir Belediyespor olarak şanssız maçlar kaybettiniz ve sıkıntılı günler yaşıyorsunuz. Düşüncen nedir?
Cenk Köker: Kaliteli bir kadromuz var. Yıllarını bu oyuna vermiş abilerimiz ve gençler çok iyi anlaşıyor. Dediğiniz gibi çoğu maçımızı şanssız bir şekilde verdik. Hak ettiğimiz yerde değiliz ama İzmir Büyükşehir Belediyespor olarak hak ettiğimiz yerde en iyi şekilde olacağımızı düşünüyorum.
Cenk, Senin Hedeflerin Neler?
Cenk Köker: Hedefim öncelikle kulübümüzü daha iyi yerlere getirmek için elimden geleni yapmak. Daha sonra şampiyonluğa oynayan takımların formasını giymek ve Milli takımda tekrardan yer almak.
Cenk , Takımda En İyi Anlaştığın Kimler? Saha da Beraber Oynamaktan Hoşlandığın Takım Arkadaşların Kim?
Cenk Köker: Takımda arkadaşlık üst seviyede. Hepsiyle iyi anlaşıyorum saha içinde. Pivot olduğum için aldığım pasa bakıyorum tabiki de;) Tamer Turan, Cengiz Hatırnaz,Caner Tüzer ve Baran Nalbantoğlu ile oynamaktan ayrı zevk duyuyorum.
Cenk , Genellikle maçlarda çok hırslı bir yapın var. Zaman zaman da kaçan gollerden sonra çok kızdığını görüyoruz. Bunun sebebi nedir? Kısacası bazen de bu durum senin için dezavantaj oluyor mu?
Cenk Köker: Küçüklüğümden gelen bir huyum var, kaybetmeyi asla sevmiyorum. Maç sonrası kendimi izleyince fark ediyorum . Bu ben miyim dediğim oluyor:) Lig çok çekişmeli. Hangi takımın galip geleceği belli olmuyor ve maçlar 1 veya 2 golle kaybedilebiliyor. 1 gol bile önemli olduğu için kolay golleri kaçırdığım zaman sinirleniyorum :)) Hırsı kontrol edemediğim zamanlarda sıkıntı oluyor. Çoğunlukla hakemlerle farklı bir duygusal bağımız oluyor 🙂
Cenk özel hayatında neler yapmaktan hoşlanırsın?Hayatınızda Sadece Hentbol yok sonuçta! ( Ayrıca evlilik ne zaman?)
Cenk Köker: Ailem ve kız arkadaşımla zaman geçiriyorum,antreman dışında gezmeyi seviyorum. Haftasonu kahvaltısı,playstation oynamak,sinema ve tabiki GÖZTEPE Maçları!! Bir de köpeğim var. İsmi Adam onu gezdirmekte çok eğlenceli oluyor. Şuanda güzel giden bir ilişkim var. Her şey yolunda ama tabi ki evlilik için bir tarih vermek şimdiden zor :))
Bu esnada Konak sahilde sohbetimize devam ederken Gitar çalan bir kişiyi görüyoruz ve Cenk hemen Gitarı alıyor , çalmaya başlıyor. Cenk Gitar’ı görünce hemen aldın ve çalmaya başladın. Başka özel yeteneklerin neler? Hatta çok iyi pasta yaptığın söyleniyor. Bu konuda düşüncelerini paylaşır mısın?
Cenk Köker: Tabi ki çok iyi çaldığım söylenemez ama hep öğrenmek istemişimdir, her gencin hayalidir Akdeniz Akşamlarını çalmak:) Mutfakta başarılı olduğumu söylerler, özellikler pasta konusunda:) Tatlıyı sevdiğim için 4-5 çeşit biliyorum :))
Pivot mevkiinde oynuyorsun. Özellikle son zamanlarda kaleciler ve pivotlar oyun stratejilerinde önemli yer tutuyor. Pivot olmak nasıl bir duygu..
Cenk Köker: Oynadığım mevkide zevk alarak oynuyorum. Gol atmak, perde koyarak takım arkadaşlarıma yardımcı olmak güzel duygular. Kaleci takımın en önemli mevkisi. Tek başına maç bile kazandırabiliyor.
İzmir’de ‘de hentbol konusunda gelişim nasıl?İzmir hentbolu hakkında düşüncelerin neler?
Cenk Köker: İzmir, hentbol için önemli bir şehir ama ne yazık ki son yıllarda hak ettiği ilgiyi alamıyor. 3-4 tane kulüp dışında hentbolcu yetiştiren kulüp yok. Umarım belediyeler ve şirketler ilgiyi arttırır ve başarı gelir.
Hentbolhaber.Net olarak hentbolcuların her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Ancak gerçekten hentbolcular markalaşmak adına bir çalışma yapıyorlar mı. Sadece oynamak sizin için yeterli mi. Biz her hentbolcunun kendi ismini marka yapmasını ve bunun için sosyal ortamda projeler üretmesini bekliyoruz. Senin düşüncen nedir?
Cenk Köker: Hentbolhaber.net bir ilki yaptı ve böyle bir siteyle, hentbol haberlerini güncel olarak hentbol severlere duyuruyor, sporcuları tanıtıyor ve sizin sayenizde sevilmesini sağlıyor. Ayrıca bazı sporcu arkadaşlarımızın markalşama adına sitenizden haberlerini öğrendik. Biz sporcular da gelişim ve markalaşma adına çabalar harcamalı ve projeler üretmeliyiz. Umarım herşey daha iyi olacak.
Son olarak eklemek istedikleriniz varsa Hentbol Severler ile paylaşır mısınız?
Cenk Köker: Hentbolun gelişmesi için yaptıklarınıza teşekkür ederiz. Umarım hentbol hak ettiği ilgiyi ve yatırımları görür.
Bizde Hentbolhaber.Net Ekibi olarak Cenk Köker’e teşekkür ediyor. Müsabakalarda başarılar diliyoruz.
“Rahat kazandığımız bir oyun oldu” TUĞBA AKKESEN / Hentbolhaber.net HDI... Haberin Devamı..
A Milli Kadın Hentbol Takımımız, 5. İslami Dayanışma Oyunları’nda şampiyon... Haberin Devamı..
Cezayir’de düzenlenecek olan 19. Akdeniz Oyunları'nda mücadele edecek olan A... Haberin Devamı..
hentbolhaber.net / Yılmaz Acar Davut Hentbol Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Dörtlü Final... Haberin Devamı..
Hentbolhaber.Net Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Acar Davut’un sunduğu Hafta Ortası... Haberin Devamı..
Hentbolhaber.Net’te Gazeteci Yılmaz Acar Davut’un sunduğu Hafta Ortası programının bu... Haberin Devamı..
Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Antrenörü Costica Buceschi, pazar... Haberin Devamı..