İzmir ve Amasya’da Avrupa heyecanı başlıyor

Taşova ve Göztepe’nin Türkiye’yi temsil edeceği EHF Challenge Kupasında oyun sistemi ve torbalar açıklandı.

HENTBOLHABER. NET – Ülkemizi iki takımın temsil edeceği EHF Erkekler Challenge Kupasının oyun sistemi ve kura çekiliş sıralaması açıklandı.

32 Avrupalı takım Challenge Kupası için mücadeleye 3. Turdan başlayacak. 2016/2017 Sezonunda 1. ve 2. Tur maçları oynanmayacak.

İki sezondur Hakan Günal yönetiminde Beşiktaş ile Süper Lig play-off yarı finali oynayan Taşova YİBO, Challenge Kupasına katılmayı garantileyen ilk takım olmuştu.

Geride bıraktığımız sezon Türkiye Kupasını ve Süper Lig şampiyonluğunu Beşiktaş Mogaz HT kazanınca, Türkiye Kupası finalisti Göztepe SK’ya Challenge Kupası yolu açılmıştı. Süper Lig Play-off 1. Turunda Trabzonspor’a elenen İzmir ekibinin ilk Avrupa kupaları mücadelesine katılması bu şekilde mümkün olmuştu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NE DAVET EDİLDİ

Son Challenge Kupası şampiyonu Portekiz ekibi ABC/UMinho bu sezon Velux EHF Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turuna kabul edildiği için şampiyonun yerini başka bir Portekiz ekibi Sporting CP aldı. ABC/UMinho ilk EHF Şampiyonlar Ligi sezonunda (şampiyon TEKA Santander) final oynamıştı.

İşte son şampiyon Baraga ekibi ABC/UMinho’nun kupa sevinci (Fotoğraf: Portekiz Hentbol Federasyonu)

Haber

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Erkekler EHF Challenge Kupası kurası 19 Temmuz’da EHF’nin Viyana’daki merkezinde çekilecek.

32 takım 19/20 ve 26/27 Kasım tarihlerinde 3. Tur maçları ile kupa sezonunu açacak.

TAKIMLARIMIZIN RAKİPLERİ KİMLER OLACAK?

İzmir ekibi Göztepe SK ve Amasya ekibi Taşova YİBO’nun bulundupu torbalar, oyun sistemi ile kura çekiliş sıralaması tablosu için görsele tıklayınız.

Haber

 

Bakmadan Geçme