İzmir’in “PARLAK” Hentbolcuları

Baba Metin Parlak, İzmir Büyükşehir Belediyespor Erkek Hentbol Takımı'nı Avrupa'ya taşımaya çalışırken, oğul Onur Parlak da aynı ekipte başarıyla forma giyiyor.

Antrenör Metin Parlak, Süper Lig’deki İzmir Büyükşehir Belediyespor Hentbol Erkek Takımı’nda antrenör koltuğunda otururken, oğul Onur Parlak da aynı takımda mavi-beyazlı formayı giyiyor. Hentbola 32 yılını veren baba Metin Parlak, bir yandan Büyükşehir’i Avrupa’ya taşımaya çalışırken, diğer yandan oğlu için de kariyer planlaması yapıyor. Ancak ona yeterince zaman ayıramadığını söyleyen Antrenör Parlak, “Onur’la aynı jenerasyonun oyuncuları olan Baran, Mori ve Refik’e verdiğim önemi, kendisine veremiyorum. Bu görevi Cengiz Hatırnaz üstlenmiş durumda. Cengiz gibi bir ustanın yanında olmak bile iyi bir kariyerin ilk adımları” dedi.

Haber
 

Babası Metin Parlak ile aynı çatı altında olmanın kolay ve zor yanları olduğunu söyleyen Onur Parlak ise “Babam ev ile salonda iki farklı kişiliğe bürünüyor.  Artık ben de onun gibi olmaya başladım. Evde sakinken, maçta tam tersi bir kişiliğine sahip oluyorum. Spor ise ailecek bir yaşam biçimimiz haline geldi. Sadece babam ve ben değil, annem ve kız kardeşim de aktif olarak spor yapıyorlar” diye konuştu. Onur,  babası ve Cengiz Hatırnaz’dan çok şey öğrendiğini de sözlerine ekleyerek, “Böyle bir oyuncuyla forma savaşında olmak bile heyecan verici. Zaman zaman forma giyiyorum. Bazen de yedekte kalıyorum. O zaman da babaannem, dedem, annem ve komşularımı araya sokarak babama baskı yapıyorum” diyerek esprili bir yorum yaptı.

Haber

Metin PARLAK

2012 yılından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyespor Hentbol Takımı’nı çalıştırıyor. TV Ensen (Almanya), Karşıyaka, TARİŞ, Vestel, Çankaya Belediyespor, TSK, Evrensel Koleji, Maliye Milli Piyango, Türk Telekom, ASKİ ve Ankara Büyükşehir Belediyespor’da forma giydi. Evrensel Koleji, MEV, TAKEV ve İzmir Büyükşehir Belediyespor’da antrenörlük yaptı.

Onur PARLAK

1995 Ankara doğumlu. Hentbola 2003 yılında başladı. 2008’de Mev Koleji’nden İzmir Büyükşehir Belediyespor altyapısına geldi. 2012-2013 sezonunda A Takım’a yükseldi. Yldız ve genç milli takımlarda sürekli olarak forma giydi. Yaşar Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği hazırlık sınıfında eğitim görüyor.

Haber

Haber / Foto : Okan Kara

Bakmadan Geçme