Jezic, Kastamonu Belediyespor’da

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, gelecek sezon için ikinci transferini açıkladı. Kastamonu Belediyespor sağ kanat oyuncusu Simone Böhme’nin ardından, 2022-2023 sezonu için pivot Katerina Jezic'i renklerine bağladı.

hentbolhaber.net

Kastamonu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, gelecek sezon için ikinci transferini açıkladı. Kastamonu Belediyespor sağ kanat oyuncusu Simone Böhme’nin ardından, 2022-2023 sezonu için pivot Katarina Jezic’i renklerine bağladı.

Kulüpten yapılan açıklamada; “Macaristan temsilcisi Siofok’ta forma giyen 29 yaşındaki pivot, gelecek sezon başarımız için mücadele edecek. Hırvatistan ve Avrupa hentbolunun önemli isimlerinden Jezic, hızı, gücü ve mücadelesiyle başarımıza odaklanacak” ifadelerine yer verildi.

JEZİC’İN TAKIMLARI VE BAŞARILARI
29 yaşındaki pivot oyuncusu Hırvatistan’ın HC Lokomotiva Zagreb, Karadağ’ın Buducnost BEMAX, Romanya’nın CS Minaur Baia Mare ve Macaristan’ın Siofok takımlarında forma giydi. Son 3 sezondur Siofok formasıyla mücadele eden Jezic, 2011-12 sezonundan beri aralıksız Avrupa Kupaları’nda boy gösterdi.

Hırvatistan Milli takımının da formasını giyen Jezic, 2020 yılında Danimarka’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda bronz ve 2013’te Mersin’de düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda bronz madalya kazandı. 2011 yılından bu tarafa Hırvatistan Milli takımının formasını giyen Jezic, 83 maçta 170 kez gol atma sevinci yaşadı.

Katerina Jezic, 2014 yılında Hentbol Planet tarafından dünyanın en iyi genç pivot oyuncusu seçilmişti.

Bakmadan Geçme