Kadın hentbolunda seyirci rekoru kırıldı

Kadın hentbolunda seyirci rekoru 20 bin 22 kişi ile Budapeşte’deki EHF Şampiyonlar Ligi FİNAL4’te kırıldı.

HENTBOLHABER.NET / BUDAPEŞTE – Budapeşte’deki EHF Kadınlar Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finalde (EHF FINAL4) kadın hentbol maçlarına seyirci katılımında dünya rekoru 20.022 hentbol sever ile kırıldı.

Rekor, Macaristan’ın başkentindeki MVM Dome’da Györi Audi ETO KC ile Vipers Kristiansand ve FTC Rail-Cargo Hungaria ile Team Esbjerg arasındaki EHF FİNAL4 yarı final müsabakalarında kaydedildi.

Kadınlar hentbol maçlarında bir önceki rekor, 22 Aralık 2013’te Belgrad’da Sırbistan ile Brezilya arasında oynanan 2013 IHF Kadınlar Dünya Şampiyonası finalinde 19.467 seyirci ile kırılmıştı.

Kadınlar şampiyonlar liginde geçen yıl Györi Audi ETO KC ile Vipers Kristiansand arasındaki 2022 finalini MVM Dome’da izleyen 15.400 taraftar ile kadın hentbolunda kulüp maçlarına katılım rekoru kırılmıştı.

WIEDERER: KADIN HENTBOLU İÇİN HARİKA BİR KİLOMETRE TAŞI

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Başkanı Michael Wiederer, rekor üzerine; “Bu, kadın hentbolu için harika bir kilometre taşı ve oyunun sürekli artan kalitesinin muazzam bir kanıtı. Sadece takımların sahadaki performansı açısından değil, aynı zamanda etkinlik organizasyonu ve profesyonellik açısından da önemli bir eşik. 2014’ten bu yana EHF Pazarlama, Macaristan Hentbol Federasyonu ve yerel organizatörler ile birlikte her yıl kadın hentbolunda yeni standartlar belirlemek için yorulmadan çalışıyor ve bugün açıkça yeni zirvelere ulaştılar” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: eurohandball.com

Bakmadan Geçme