Kadınlar Avrupa Şampiyonası nefes kesti

Hentbolhaber.Net ekibinden Cemal Görkem Erim, 2022 yılı geride kalırken, Avrupa Hentbolunda yaşanılanları, organizasyonları sizler için derledi.

CEMAL GÖRKEM ERİM / HENTBOLHABER.NET – 2022 yılı geride kalırken 2023 yılına “Merhaba” dedik. 2022 yılında EHF Euro 2022 Erkekler Avrupa Şampiyonası’nın detaylarını sizinle paylaştıktan sonra sıra EHF Euro 2022 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’na geldi. Peki neler yaşandı? Neler oldu? 

Cemal Görkem Erim, Hentbolhaber.Net okuyucuları için kaleme aldı.

Norveç finalde Danimarka’yı 27-25 mağlup ederek unvanı korudu.

2004’ten sonra ilk kez turnuvada finale kadar yükselen Danimarka, o gün olduğu gibi bugün de karşısında Norveç’i buldu. Sonu da bire bir aynı oldu. Son 10 dakikaya kadar maçı büyük bölümünü önde de götürdüler ama MVP Henny Reistad’ın üst üste iki golü Norveç’i öne geçirdi ve o andan itibaren eline aldığı üstünlüğü koruması için kısa bir süresi olan Norveç, 18 yıl önceki finalin aynı skoruyla mutlu sona ulaşan taraf oldu. Tabii ki kaleci Katrine Lunde’nin de maçın son 20 dakikasında %40’lık kurtarış oranıyla oynayarak şampiyonluktaki payını da hatırlatmış olalım.

Bu sonucun ardından Norveç 9. Avrupa şampiyonluğunu kazanmış oldu. Bunu 15. Avrupa Şampiyonası’nda kazandıklarını belirtecek olursak bu başarının etkileyiciliği daha da katlanıyordur muhakkak.

Nasıl bir tesadüftür bilinmez, aynı skoru bronz madalya maçında da gördük. Karadağ, turnuva içinde formasını emekli ettiği efsanesleri Jovanka Radicevic’in milli takım kariyerindeki son maçta Fransa’yı 27-25 mağlup ederek bronz madalyaya uzanan taraf oldu. Fransa, 2019 yılından sonra ilk kez herhangi bir büyük turnuvadan madalyasız ayrılmış oldu.

Rakamlarlar EHF EURO 2022 Kadınlar Avrupa Şampiyonası

Haber

Norveç -Danimarka finali, Danimarka’da günün en çok izlenen programı oldu %74 ile tarihi bir rekora koştu. Danimarka TV’lerinde 1,7 milyon izleyici kitlesi ile sponsor firmalara istedikleri fırsatı yakalattı.  1,17Milyon kişi EHF’nin canlı yayın Twitch kanalını izledi. Tiktok’ta 21 milyon izleyiciye ulaştı. EHF Euro’nın resmi instagram hesabında hikayeler ve gönderiler 26milyon izlenme elde etti.

Bakmadan Geçme