Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda 122 desibel ses

Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası EHF Euro 2022 tüm hızıyla devam ediyor.

HENTBOLHABER.NET – EHF Euro 2022 Hentbol Kadınlar Avrupa Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Grup müsabakalarında ilk iki maçlar tamamlanırken, Antrenör Gürcan Budakçı 4.gün oynanan müsabakaları yorumladı. Oynanan müsabakalarda alınan sonuçlar ile 5. gün programı da nefesleri kesecek.

Özellikle Karadağ’da yapılan bir ölçümde Karadağlı taraftarlar salonda 122 desibel ses’e ulaşarak muhteşem bir atmosfer oluşturdular.

Haber

 

Gürcan Budakçı’nın yorumu;

“Euro 2022 de dördüncü gün;

Hollanda ev sahibi Kuzey Makedonya karşısında rahat bir galibiyetle grup liderini belirleyecek Fransa maçına odaklanmaya başladı.

Fransa ise zor geçeceği beklenen Romanya maçında çok rahattı. Özellikle ikinci yarı adeta hızlı hücumun tüm durumlarını denedi, basit, gelişmiş, uzatılmış hızlı hücum ve hızlı santrayı ders biçiminde uyguladı. Neredeyse ikinci yarı set hücumu yapmadı. Bir başka yazımda kadroda olmayan sporcuları kaleme aldım, gençlere hazır olun vurgusu yaptım. İşte Fransız 2000 doğumlu kaleci Floriane Andre %45 kurtarış yüzdesine ulaştı.

Karadağ, Almanya galibiyetiyle grubunda liderlik yolunda adım adım ilerliyor. Grupta Karadağ bir üst tura çıkmayı garantilemişken, üst grup için diğer iki aday net değil. Almanya bir önceki maç Polonya galibiyeti ile bir üst tura hala tutunmuş durumda. Ancak grupta son maç İspanya, zor maç olacak.

Polonya yenildiği Almanya maçında da iyi oyun sergilemişti. Yenilginin telafisini İspanya galibiyeti ile yaptılar ve bir üst tura tutundular.

İspanya’da kaleci şanssızlığı devam ediyor. Mercedes CASTELLANOS SOANEZ 50. Dakikalarda sakatlanıp sahayı terk etti. İspanya 4 gol fakla önde olduğu maçta 9 dakika gol atamayıp Polonya’nın 6 golüne engel olamadı. Grupta son maçlar İspanya içinde, Polonya içinde ateşten gömlek.”

7 Kasım 2022 Pazartesi Sonuçları

C Grubu

Saat:20.00 Kuzey Makedonya – Hollanda: 15-30

Saat:22.30 Romanya Fransa: 21-35

D Grubu

Saat:20.00 Almanya – Karadağ: 25-29

Saat:22.30 İspanya – Polonya: 21-22

8 Kasım 2022 Salı Programı

A Grubu

Saat:20.00 Hırvatistan – İsviçre:

Saat:22.30 Norveç – Macaristan:

B Grubu

Saat:20.00 Slovenya -Sırbistan:

Saat:22.30 Danimarka – İsveç:

Bakmadan Geçme