Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final zamanı

Hentbol Kadınlar EHF Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final zamanı.

Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde Çeyrek Final zamanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2021 – 2022 sezonu kadınlar EHF şampiyonlar liginde final4 için az süre kalmışken, Rusya – Ukrayna savaşı ardından Rusya’ya uygulanan ambargo sonucunda sporcu, antrenör, kulüpler gibi zorunlu değişiklikler meydana geldi.

Son değişiklik bir Rus şirketi olan ana sponsor “DELO” ile anlaşmanın bitirilip organizasyonun artık EHF kadınlar şampiyonlar ligi olarak anılması oldu.

Bu ambargo nedeniyle her iki grupta yer alan Rus takımları etkilendi. A grubunda yer alan ve grup aşamasını 2. olarak tamamlayan Rostov Don ile B gurubunda Kastamonu’nun da rakibi olan ve gurubu 4. Bitiren CSKA ilk açıklamalarda organizasyondan çıkartılmışlardı.

Normal koşullarda play off eşleşmelerinde A grubu 5. CSM Bucuresti ile eşleşen CSKA, alınan karar gereği organizasyon dışı kalmasıyla CSM Bucuresti çeyrek finale otomatik yükseldi. Ancak Rostov Don itirazı ile alınan kararı kendi lehine durdurdu. Organizasyon başında açıklanan fikstür gereği BV Borussia 09 Dortmund (Alman) – Metz (Fransız) play off galibi ile Çeyrek finalde eşleşen Rostov Don ambargodan etkilenmemişti. Bu onlar için iyi haber olsa da, antrenörü ve yabancı sporcuları takımdan ayrıldı. Orta oyun kurucu Fransız Grace Zaadi Danua bu hamlede Rostov Don için en büyük kayıp olmuştu.

Play off eşleşmelerine ve sonuçlarına göz atmak gerekirse;

A gurubu 3. FTC Rail Cargo Hungaria ile B gurubu 6.  Krim Mercator eşleşti. Bu eşleşmede A gurubunda liderden ve ikinciden 4 puan alan ve dikkatleri üzerine toplayan Rail Cargo Hungaria bu eşleşmenin favorisi gösterilmekteydi. Ancak CSKA’dan ayrılan ve Krim Mercator ile anlaşan Ana Gros tüm tahminleri altüst etti. İlk maçtaki 13 sayılık averaj 2. Maçı neredeyse formalite konumuna getirdi. Toplamda (iki maç gol toplamı) 55-52 ile Krim Mercator çeyrek finale adını yazdırdı.

Bir diğer eşleşme Odense Handbold ile Brest Bretagne Handball arasındaydı. Bu eşleşme en denk güçlerin eşleşmesiydi. İlk maçı evinde 25-24 kazanan Odense Handbold, Fransa için avantaj elde edememişti. Odense Handbold’un korktuğu başına geldi. İkinci maçı Brest Bretagne Handball 29-26 kazanarak toplamda 53-51 ile turu geçen taraf oldu.

BV Borussia 09 Dortmund – Metz eşleşmesinde ise Metz’e dönen Grace Zaadi Danua takımının gücüne güç kattı. İki maçı da alan Metz 62-41 toplam skorla tur atladı. Turu geçen Metz çeyrek finalde Rostov Don ile eşleşti. Metz’ten Rostov’a giden Grace Zaadi Danua ambargo sonrası tekrar Metz’e gitti. EHF’nin kararı sonrası Rostov-Don 10-0 ve 0-10 skorlar ile mağlup sayılarak Metz çeyrek finalde tur atlayıp EHF Final4’a kalan ekip oldu.

Son eşleşmede CSM Bucuresti – CSKA olmuştu. CSKA’nın organizasyon dışı kalmasıyla CSM Bucuresti tur atlayan takım oldu.

Çeyrek final eşleşmeleri ve tarihleri ise;

30 Nisan 2022

Saat:17.00 Györi Audi ETO KC -Brest Bretagne Handball 

Saat:17.00 Team Esbjerg – CSM Bucuresti 

Saat:19.00 Vipers Kristiansand – Krim Mercaror 

Metz – EHF Final4’da…

Rövanşları ise 7 Mayıs 2022 tarihinde oynanacak.

Bakmadan Geçme