Kadınlar Süper Lig’de yarı final detayı

Ali Erbil Altanlar, Kadınlar Süper Lig Yarı Final detayları siz hentbol severler için hazırladı.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET 

Play-OFF yarı final programı için tıklayınız.

YENİMAHALLE BLD-ARDEŞEN G.S.K

 Normal sezonu 4.sırada tamamladıktan sonra normal sezon 5.si Kastamonu Belediyesi ile eşleşen Yenimahalle Belediyesi çeyrek final serisini 2-0 ile geçmişti. Kastamonu’da oynanan serin ilk maçını 33-28 kazanan Başkent temsilcisi kendi evinde de rakibini 30-29 mağlup edince yarı finale adını yazdırdı. Normal sezon sonunda ligin en golcü takımı görünümünde alan Yenimahalle Belediyesi bu özeliğini play off’lara da taşıdı. Bu sezon toplamda 847 gol (35.3 ortalama) atarken kalesinde ise 634 gol (26.4 ortalama) gördü. Normal sezonu da hesaba kattığımız da Yenimahalle Belediyesi oynadığı son 5 maçtan da galibiyet ile ayrıldı.

 22 maçlık ilk etabı lider tamamlayarak play oflara ilk sırada giren Ardeşen G.S.K ‘da play off’un ilk turunu 2-0 ile geçti. Normal sezonu 8.sırada biteren Üsküdar Belediyesi ile eşleşen Ardeşen G.S.K rakibini İstanbul’da 36-29 kendi evinde de 38-20’lik skorlar ile mağlup edince yarı finale kalmayı başardı. Ligde oynadığı toplam 24 müsabakada rakip filelere 753 gol (31.4 ortalama) bırakan Ardeşen temsilcisi, buna karşılık 577 gole (24.04 ortalama) engel olamadı. Ligde en son puan kaybını ve mağlubiyetini 7.haftada Zağnos  Hentbol maçında yaşayan Ardeşen G.S.K o tarihden sonra oynadığı tüm lig karşılaşmalarını kazandı. Ardeşen temsilcisi böylelikle 17 maçlık bir galibiyet serisi yakalamış oldu.

İki takımın ilk 6.haftasında Ardeşen’de oynadğı ilk karşılaşma 26-26 sonuçlanırken Ankara’da  ki müsabakada gülen taraf  26-24 ile Ardeşen G.S.K oldu.

ZAĞNOS HENTBOL-MURATPAŞA BLD

Normal sezonu 2.sırada tamamlamasına rağmen Gençler Ligi’nden puan getirememesi nedeniyle 1 basamak aşağı inen Zağnos Hentbol play off ilk turunda İzmir B.Ş.B ile eşleşmişti. İzmir’de oynanan ilk maçta rakibini 25-23 mağlup eden Zağnos Hentbol kendi evinde de 27-25 kazanınca son 4 takım arasına kaldı. Çekişmeli geçen bir serinin ardından yarı finale kalan Zağnos Hentbol ligin en az gol yiyen takımı durumunda. Bu sezon ligde toplam 733 gol (30.5 ortalama) bulan Zağnos Hentbol 570 golü (23.75 ortalama) kalesinde gördü. Zağnos play off maçlarını da dahil edersek oynadığı son 7 lig maçından galibiyet ile ayrılmasını bildi.

Gençler Ligi’nden taşıdığı puanların da katkısıyla normal sezonu 2.sırada tamamlayan Muratpaşa Belediyesi de play off 1.turunu 2-0 ile geçti.Genç Uşak ile eşleşen Antalya temsilcisi rakibini Uşak’da oynanan ilk maçta 42-28 , Antalya’da da 39-32 mağlup edince yarı finale kalmayı başardı. Ligin golcü takımlarından olan Muratpaşa Belediyesi rakip fileleri 821 defa (34.2 ortalama) havalandırdı. Gençler ligi’nde elde ettiği puan ile rakibinden 2.sırayı devralan Antalya temsilcisi bu sonuç ile seride saha avantajını da elde etmiş oldu.

İki takımın normal sezonda oynadığı maçlarda 2-0  Zağnos’un üstünlüğü bulunuyor. Ligin ilk yarısında rakibini kendi evinde 28-25 mağlup eden Zağnos Hentbol, Antalya’da da sahadan 27-25 galibiyet ile ayrılmıştı.


//

Bakmadan Geçme