Kadınlar Süper Lige veda edenler belli oldu

Kadınlar Süper Liginde 2016-2017 sezonunu Kastamonu Belediyesi GSK şampiyon olarak tamamlarken, lige veda eden 3 takım belli oldu.

HENTBOLHABER.NET – Süper Gençler Ligi’nden alınan puanların yüzde 10’unun da değerlendirmeye katıldığı statü gereği Kastamonu Belediyesi GSK, Adana Şakirpaşa galibiyetiyle 49,5 puana ulaşarak, 0,3 puan farkla Yenimahalle Belediyesi SK’nın önünde tarihinde ilk kez mutlu sona ulaştı.

Yenimahalle Belediyesi SK’nın genç takımının başarısız olması sonrası, rakibi Kastamonu Belediyespor’un ardından 49,2 puanla ligi ikinci sırada bitirdi.

Türkiye’yi gelecek sezon Kastamonu Belediyesi GSK, EHF Şampiyonlar Ligi’nde, Yenimahalle Belediyesi, EHF Kupası’nda, Ardeşen Gençlik ve Zağnosspor da Challenge Kupası’nda temsil edecek.

LİGE VEDA EDENLER BELLİ OLDU

Kadınlar Süper Lig’de son 3 sırada kalan Samsun Gençlik, Artsam Koleji ve Genç Uşakspor, 1. Lig’e düştü.

Ligde 5,3 puanlı Samsun Gençlik, 11,6 puan toplayan Artsam Koleji ve 13 puanı bulunan Genç Uşakspor, 12, 13 ve 14. sırada yer alarak, gelecek sezon bir alt ligde mücadele edecek. 

Ligin son haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu ise şöyle:

Kastamonu Belediyespor-Adana Şakirpaşa: 37:25

Samsun Gençlik-İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK: 38:28

Zağnosspor-Muratpaşa Belediyesi SK: 20:19

Genç Uşakspor-Aksaray Belediyesi SK: 32:36

Artsam Koleji SK -Ardeşen GSK: 32:37

Üsküdar Belediyesi SK-Yenimahalle Belediyesi SK: 28:29

Osmangazi Belediyesi SK-Eskişehir Hentbol: 46:36




Bakmadan Geçme