Kadınlar Türkiye Kupası’nda çeyrek finalistler belli oldu

2015-2016 Hentbol sezonu Kadınlar Türkiye Kupasında çeyrek finale yükselen takımlar belli oldu.

Kadınlar Türkiye Kupası son 16 turu grup maçları sona erdi. 4 grupta 3 gün süren müsabakalar sonunda A grubunda Kastamonu Belediyespor ve Sivas Belediyespor, B grubunda Yenimahalle Belediyespor ile İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK,C grubunda Ardeşen GSK ve Ankara 1910 SK, D grubunda ise Muratpaşa Belediyesi SK ve Osmangazi Belediyespor takımları çeyrek finale yükselen ekipler oldu.

Üçüncü gün karşılaşmalarında Samsun’un evsahipliği yaptığı A grubunda Kastamonu Belediyespor, Üsküdar Belediyesi SK’yı 39-28 yenerken, Sivas Belediyespor da Samsun Gençlikspor’u 43-14 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.

Ankara’da oynanan B grubu maçlarında ise Yenimahalle Belediyesi SK, Zağnosspor’u 28-22 mağlup etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi GSK da Metropolspor’u 42-25 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi.
Aksaray’da yapılan C grubunda ise daha önce çeyrek finale yükselmeyi garantileyen iki takımın mücadelesinde Ardeşen GSK, Ankara 1910 spor’u 43-29 mağlup etti. Gruptaki diğer maçta ise Anadolu Üniversitesi, Aksaray Belediyesi’ni 35-28’lik sonuçla mağlup etti.

Adana’da oynanan D grubu maçlarında ise Muratpaşa Belediyespor, Genç Uşakspor’u 40-26 yenerken, Osmangazi Belediyesi de Adana Şakirpaşa HEM’i 33-25  mağlup etti.Gruplarda oynanan üçüncü maçların ardından gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek final oynamaya hak kazandı.




Bakmadan Geçme