Kadınlarda düğüm 3. Günde çözüldü

Budapeşte 2016'da ilk tur mücadelesi sona erdi, final grubuna kalan takımlar belli oldu. İşte 3. gün özetleri, grup ve klasman maçları oynayacak kadın takımları…

HENTBOLHABER.NET – Macaristan’da düzenlenen 7. Dünya Plaj Hentbolu Şampiyonasında ilk tur maçları sona erdi.

Etkinlik yönetimini Uluslararası Hentbol Federasyonu (IHF) Plaj Hentbolu Kurul Üyesi Burak Tezcan’ın üstlendiği şampiyonada final grubuna kalan ve klasman oynayacak takımlar 3. gün sonunda belli oldu. 

12 takımın mücadele ettiği Kadınlar şampiyonasında 3. gün sonuçları ve özetleri şöyle:

ÜÇÜNCÜ GÜN SONUÇLARI VE MAÇ ÖZETLERİ

A GRUBU

Haber

ÖZETLER

İTALYA – ARJANTİN 2:0 (13-6, 19-16) 
Önceki gün fırtına nedeniyle tatil edilen karşılaşmanın ilk devresini İtalya 7 farkla kazandı. Arjantin ikinci devrede iyi bir oyun çıkarsa da mağlup olmaktan kurtulamadı.

İSPANYA – TAYLAND 2:0 (19-11, 16-10) 
Maça iyi başlayan Tayland olsa da İspanya çabucak toparlandı ve ilk devreyi 8 sayı farkla kazandı. Tayland kalecisinin yükselen performansı ikinci devrede de İspanyolları durdurmaya yetmedi.

MACARİSTAN – İTALYA 2:0 (16-14, 14-13) 
Sıkı bir mücadeleyle geçen ilk devrede daha soğukkanlı olabilen taraf Macaristan oldu ve ilk devre son saniyede kazanılan penaltı ile 16:14 bitti. Ev sahibi zorlu geçen ikinci devreyi de kazanmayı başararak adını gruplara yazdırdı.

ARJANTİN – AVUSTRALYA 1:2 (12-10, 9-10, 4-5)
Şampiyonanın skor açısından en kısır maçlarından biri iki uzak ülke takımı tarafından oynandı. İlk devreyi Arjantin, ikinci devreyi Avustralya kazandı. Bire Birden galip çıkan taraf Okyanusya temsilcisi oldu.

Haber

Fotoğraf: Jozo Cabraja

B GRUBU

Haber

ÖZETLER

TAYVAN – TUNUS 2:0 (15-13, 23-14) 
Tayvan ilk devrede iyi bir oyun çıkardı. Afrika ekibinin son dakikalardaki çıkışı da ilk seti Asya ekibinin almasına engel olmadı. İkinci devrede de üstün bir oyun sergileyen Tayvan maçı 2:0 kazandı.

BREZİLYA – NORVEÇ 2:0 (21-20, 26-18) 
Karşılıklı müthiş gollerle dolu ilk devreyi Brezilya altın golle kazandı. İkinci devre birkaç ufak değişiklik yapan Brezilya harika bir oyunla maçı kazanmayı bildi. Brezilya Erkek takımı da meslektaşlarını tribünden desteklerken renkli görüntüler verdi.

POLONYA – URUGUAY 2:0 (13-10, 13-12) 
Dengeli geçen maçta gülen taraf Polonya oldu.

Haber

Fotoğraf: Jozo Cabraja

SIRALAMA

İlk tur maçları sonuçlarına göre final grubuna çıkan takımlar İspanya, Macaristan, İtalya, Brezilya, Norveç ve Tayvan oldu.

Klasman oynayacak takımlar ise gruplarında ilk üçe kalamayan Avustralya, Polonya, Arjantin, Tunus, Uruguay, Tayland oldu.

Bakmadan Geçme