Kadınlarda grup maçları tamamlandı

Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Kadınlar Hentbolde de grup maçları tamamlanırken çeyrek finalistler belli oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET 

Haber

A Grubu 

GÜNEY KORE 31 ANGOLA:31

Günün açılış maçında daha önce 2 defa Olimpiyat şampiyonu olan Güney Kore, Angola ile karşılaştı. A Grubunda çeyrek finale kalacak son takımı belirlemesi açısından büyük önem taşıyan maç büyük çekişmeye sahne oldu. Karşılıklı gollerle geçen ilk yarı 1 gol farkla da olsa 17-16 Angola lehine sonuçlandı. Görünüm maçın ikinci bölümünde de değişmedi. Karşılaşmanın bitimine 11 saniye Angola 31-30 öndeyken gelişen Güney Kore hücumunda Ryu Eun Hee Angola filelerine bıraktı. Bu gol karşılaşmanın skorunu tayin ederken Güney Kore’nin de çeyrek finale kalması anlamına geliyordu. 31-31 beraberlike biten maçın ardından takımlar 1 puanı bölüşürken iki ülke de grup aşamasını 3 puanla tamamladı. Rakibine göre daha iyi genel averaja sahip Güney Kore son 8 takım arasına kalırken Angola turnuvaya veda etti.

 Güney Kore’de % 100 isabetle oynayan (7/7) ve Jung Yura (7/10) Angola filelerine 7’şer gol bırakarak takımlarının en golcü oyuncusu oldular. Maçın en kritik golünü kaydeden Ryu Eun Hee de 5 golle (5/8) maçı tamamladı.

Angola da yine İsabel Guialo 8 golle (8/13) takımının en golcü oyuncusu oldu. %100 hucüm isabet yüzdesi kaydeden Albertina Kassoma ise 7 gol buldu.

 Maç boyunca sadece 1 defa 7 metre atışı kullanan Angola bu atışı gole çevirdi. Güney Kore ise 7 metre çizgisi gerisinden 3/4 isabet oranı ile oynadı. Angola 7 defa 2 dakika cezası alınca maçın neredeyse 1/4 ünü eksik oynarken Güney Kore için hakemler hiç 2 dakika cezası düdüğü çalmadı.

Haber

HOLLANDA: 30 KARADAĞ:29

A Grubunda bu karşılaşmadan önce çeyrek finale çıkmayı garantileyen iki takımın maçında kazanan Hollanda oldu. Gruptaki sıralamayı belirleyecek olan mücadele de Hollanda, Karadağ karşısında ilk yarıyı 17-12 önde tamamladı. Karadağ maçın ikinci bölümünde farkı 1 gole indirse de gülen taraf Hollanda oldu. Sahadan 30-29 galibiyetle ayrılan Hollanda grup maçlarını 8 puanla tamamladı. Karadağ da 4 puanda kaldı.

Karadağ karşılaşma boyunca kazandı 4 tane 7 metre atışını  Jovanka Radicevic ile gole çevirirken, Hollanda 7 metre çizgisine hiç gitmedi. Hollanda 5 tane 2 dakika cezası alırken Karadağ için bu düdük 3 defa çalındı.

Hollanda Laura Van Der Heidjen 5 golle (5/7) takımının en golcü ismi olurken Debbie Bont (4/4)  ve Danick Snelder (4/7)  toplam 8 gol kaydetti.

Karadağ’da ise takım kaptanı Jovanka Radicevic Hollanda filelerine 8 gol (8/10) bıraktı.Takım arkadaşları Tatjan Brnovic (5/5) ve Durdina Jaukovic  de (5/7) beşer golle oynadılar.   

NORVEÇ : 37 JAPONYA: 25 

Günün ve grup aşamasının son maçında son Avrupa şampiyonu Norveç ev sahibi Japonya karşısında sonuca giderken zorlanmadı. Karşılaşmanın ilk devresi 16-11 Norveç lehine sonuçlandı. Maçın ikinci yarısında farkı giderek açan Norveç mücadeleyi 37-25 kazandı. Norveç bu sonuçla grup aşamasını yenilgisiz 10 puanla zirvede kapatırken 2 puanda kalan ev sahibi Japonya Olimpiyatlara veda etti.

Norveç bu karşılaşmada kazandığı 3 tane 7 metre atışını (%100 isabet) Nora Mork ile gole çevirdi. Japonya ise 7 metre atışlarında sadece 1 (1/4) isabet bulabildi.

Marit Frafjord 6 golle (6/7) Norveç’in en skorer oyuncusu olurken takım arkdaşları Veronica Kristiansen  (5/5), Nora Mork (5/8) ve Stine Skogran da (5/9) toplam 15 golle galibiyete skor katkısı verdiler.

Japonya da ise Aya Yokoshima (5/6) ve Mana Ohyama (5/8) beşer golle karşılaşmayı tamamladılar. 

Grup maçlarının tamamlanmasının ardından  A grubunda oluşan puan durumu ise şöyle:

Haber

A Grubunda Norveç, Hollanda, Karadağ ve Güney Kore çeyrek finale kalmayı başardı. Angola ve Japonya ise elendi.

 

 B GRUBU 

Haber

 FRANSA:29 BREZİLYA:22

 Beklentilerin aksine kötü bir turnuva geçiren son Olimpiyat finalisti Fransa, kritik maçta Brezilya ile karşılaştı. Güney Amerika temsilcisi karşısında daha üstün taraf olan Fransa oyun ve skor üstünlüğünü maçın genelinde elinde tuttu. İlk yarısını da 17-11 önde tamamladığı karşılaşmadan 29-22 galibiyetle ayrılan Fransa son maçta da olsa çeyrek final biletini aldı.

Daha önceki maçlarda 7 metre atışlarında zaman zaman sıkıntı yaşayan Fransa,  bu kategoride  bu defa başarılı oldu. 3 defa 7 metre çizgisinin gerisine giden Fransa bu atışların hepsini gole çevirdi. Brezilya 7 metre atışlarında 5/6 isabet oranı oynadı.

Allison Pineau (4/5) ve Coralie Lassource (4/6) 4’er golle Fransa’nın en golcü oyuncuları oldular. Fransa’nın tecrübeli kalecisi Kleopatra Darleux  % 45 kurtartış (9/20) yüzdesiyle galibiyete katkıda bulundu.

 Brezilya da ise Alexandra Nascimento 6 gol (6/10) takım arkadaşı Bruno De Paula da 4 golle (4/11) maçı tamamladı.Güney Amerika takımının sadece %47 (22/47) hücum isabet yüzdesi ile oynaması yenilgiyi getiren etkenlerden oldu.

Haber

İSPANYA: 31 RUSYA OLİMPİYAT KOMİTESİ TAKIMI: 34

 B grubunda İspanya çeyrek finale kalma yolunda büyük önem taşıyan maçta daha önce son 8 aşamasını garantileyen Rusya Olimpiyat Komitesi takımının rakibi oldu. Turnuvaya kötü bir başlangıç yapmasına rağmen son 2 maçta aldığı galibiyetlerle çeyrek final bileti alan Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı maçta etkili olan taraf oldu. Karşılamanın  ilk devresi 18-17 Rusya Olimpiyat Komitesinin lehine sonuçlandı. Maçın 2.yarısında da görünüm değişmedi ve Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı sahadan 34-31 galibiyetle ayrıldı. Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı bu sonuçla grup maçlarını 7 puanla 2.basamakta tamamladı. 4 puanda kalan İspanya ise Olimpiyatlara veda etti..

Rusya Olimpiyat Komitesi takımı maç boyunca kazandığı 8 tane 7 metre atışında 6 gol buldu. İspanya ise bu kategoride 6 atış kullanırken 5 defa rakip fileleri havalandırdı.

Rusya Olimpiyat Komitesi Takımında Anna Vyakhirevo 7 (7/10), Daria Dmitrieva 5 (5/6) golle takımlarının en golcü oyuncuları oldular. Polina Kuznetsevo ( 4/4) ,Ekaterina Ilina (4/5) , Kseniia Makeeva (4/6) toplam 12 golle bu önemli galibiyete katkıda bulundular.

İspanya da ise Marta Lopez Herrero 7 (7/8) ,Nerea Pena 6 (6/9) ve Maria Rodriguez ‘in  4 golü (4/5) galibiyet için yeterli olmadı.

  Haber

 MACARİSTAN:26 İSVEÇ:23

B Grubunun son maçı Macaristan için ya tamam ya devam anlamını taşıyordu. Daha önceden çeyrek final biletini alan İsveç karşısında, Macaristan istediğini elde etmesini bildi. Karşılıklı gollerle geçen maçın ilk devresi 15-15 berabere sonuçlandı. Gol düellosu şeklinde geçen maçın ilk bölümünün aksine 2.yarı takımlar skor üretmekte zorlandı. İsveç karşılaşmanın ikinci bölümünde yaklaşık 10 dakika gol bulamayınca 6-0’lık seri yakalayan Macaristan skoru 21-15 yaptı. Üstünlüğünü karşılaşmanın sonuna kadar koruyan Macaristan bu önemli maçı 26-23 kazandı. Macaristan bu sonuçla kötü başladığı grup aşamasında ilk 3 maçını kaybetmesine rağmen son 2 karşılaşmayı kazanarak çeyrek finale kalmayı başardı.

Macaristan , İspanya gibi 4 puanla grup aşamasını tamamlamasına rağmen rakibini aralarında oynadıkları maçta mağlup ettikleri için son 8 takım arasına adını yazdırdı.

Macaristan ‘da 5 oyuncu Greta Marton (4/4) , Noemi Hofra (4/6) ,Victoria Lukacs (4/6) ,Katrin Klujberg (4/7) ve Szandra Szollosi (4/8) toplam 20 golle imza attılar. 6 defa 7 metre çizgisine giden bu atışlarda % 50 ile oynadı. İsveç ise aynı atışlarda 3 gol (3/5) buldu. Macaristan 5 defa 2 dakika cezası alırken İsveç için aynı ceza sadece 1 defa uygulandı.

 Tamamlanan grup maçların ardından B Grubunda puan durumu şu şekilde oluştu;

Haber

Bu sonuçların ardından B Grubunda İsveç, Rusya Olimpiyat Komitesi, Fransa ve Macaristan çeyrek finale yükseldi. İspanya ve Brezilya ise elendi.

Bakmadan Geçme