Kadınlarda Şampiyon NORVEÇ

2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda, Hentbol Kadınlarda Şampiyon Norveç Oldu…

2012 Londra Olimpiyatlarında sona doğru yaklaşırken, branşların final müsabakaları sürüyor.Hentbol’de dün oynanan Kadınlar Final müsabakasını siz değerli Hentbolhaber.Net ziyaretçileri için Günal ENSARİ yorumladı.

"LONDRA OLİMPİYATLARINDA KADINLARDA MADALYALAR  SAHİBİNİ BULDU

3.LÜK – 4. LÜK  MAÇI

KORE – İSPANYA   29-30   (12-13)

İspanya – Kore arasında oynanan maçta madalya için çok güzel bir mücadele vardı. 12 0000 kişilik salonda oturacak yer yoktu. Bu arada Maçın ünlü konukları  İspanya kraliçesi SOFIA ve prens FELİPE idi. Maçı başından sonuna kadar büyük bir heyecanla izlediler. İspanya’nın maçı kazanması ile de takımlarını ayakta alkışladılar.

İlk devre başlarken  iki takım da iyi mücadele etmeye başladı . 7. Dakika geçilirken  4-3 Kore’nin üstünlüğü vardı. 12. dakika geçilirken  yine Kore 6-4 lük  skorla öndeydi . 20. Dakika dolarken  biraz daha da iyi oynamaya başlayan  Kore skoru 10-6 yaptı. Ancak bu dakikadan  sonra İspanya savunmada , hücumda iyi oynarken , kalede NAVARRO ile de çok üstün bir oyun sergiledi ve devreyi  13- 12 önde bitirdi.

İkinci devre İspanya oyun üstünlüğünü devam ettirdi. 30. Dakika dolarken İspanya 20-16 öndeydi. Bu kez bir atak da Kore’den geldi arka arkaya buldukları gollerle  farkı bire düşürerek  22-23 yaptılar. Maçın bu dakikadan sonrası berabere veya bir takım bir farkla önde gitti. Heyecanın dorukta olduğu son bir dakika ya   da 24-24 berabere girildi. İki taraf da gol şansını kullanamayınca maç 24-24 berabere biti ve ilk 2×5 dakika oynandı ve bu uzatmalar da berabere biti.Skor 28-28  İkinci 2×5 dakika sonunda İspanya tam final havasında ve atmosferinde oynanan maçı 30-29 önde bitirdi ve Olimpiyatların Bronz madalyasının sahibi oldu.

 

FİNAL MAÇI

NORVEÇ – MONTENEGRO   26-23  (13-10)

Norveç Montenegro arasında oynanan maçın kalitesi ve heyecanı da yüksekti. 12.000 kişilik salon  3.lük 4 lük maçından sonra boşaldı. Ardından  2 saat arayla oynanan final maçı öncesi salonda yine oturulacak yer  yoktu. Maçın konukları ise  Norveç  Prensi HAAKON   ile prensesi METTE MARIT ve  çocuklarıydı.

İlk yarı başlarken belli bir bölümünde iki takımın denk mücadelesi vardı. Skorda 10. Dakikada da denge vardı 4-4. İlk yarıdaki bu dakikalar sonrası 20. Dakikayı 10-6  önde geçen  Norveç daha iyi oynayarak 27. Dakikaya  da 12-9 girdi ve devreyi de 13-10 önde bitirdi.

İkinci devrede de rakibine oranla daha iyi oynayan yine Norveç’ti. Seyircinin bir an olsun durmamacasına tezahüratları  sahadaki oyunculara da yansıdı ve daha kaliteli bir hentbol sergilendi. Maçın 42. Dakikası 18-16 ve 52. Dakikası da 21-20 geçti. Skorda denge atılan her golün veya kalecilerin çıkardığı her topun ardından seyircinin büyük alkışı vardı. 52. Dakikada 22-20 ve 59. Dakikaya girerken  de 24-23 Norveç’in  Üstünlüğü vardı. Bu arada iki takımın da kalecisinin iyi oynadığını belirtmek gerekir. Maç neredeyse her iki takımın sağ oyun kurucularının düellosu şeklinde geçti. Norveç’ten SULLAND ve MONTENEGRO’dan  BULATOVİÇ  takımları sıkıştığı an dışarıdan gol atarak nefes aldırıyordu. Her iki oyuncu da takımları adına 10 ar gol kaydetti.

Haber

Son hücumunu gole çeviremeyen Montenogro  savunması  hata yapınca Norveç bunu golle değerlendirdi ve son dakikada  25-23 öne geçti. Bu golden sonra Montenegro bir hücumdan daha yararlanamadı. Maçın son saniyelerinde Norveç hücumdayken seyirci yine ayaktaydı ve Norveç’i alkışlıyordu. Savunmadaki Montenegro takımı büyük bir centilmenlik örneği vererek  buna katıldı ve savunma yaparken Norveç’i alkışladı. Son saniyede Norveç attığı golle de maçı 26-23 kazanırken  Olimpiyat Şampiyonu oldu.

Maç sonrası iki takım da seyirciyi selamlarken, 12.000 seyirci sevinen her iki takımı da, çılgınlar gibi ayakta alkışladı ve salonu terk etmedi. Madalya törenini sonuna kadar izledi ve takımları yalnız bırakmadı. Takımlar salonu terk ettikten sonra salondan çıkmaya başladı.

Sağlıkla kalın."

Bakmadan Geçme