Kadınlarda yarı finalistler belli oldu

Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarında Hentbol Kadınlarda yarı finalist olan ekipler belli oldu.

ALİ ERBİL ALTANLAR / HENTBOLHABER.NET – Fransa kalecisi Amandine Leynaud muhteşem performansı ile güne damgasını vurdu. Çeyrek finaliN diğer dikkat çekici notu ise İsveç’in Olimpiyatlar tarihinde ilk defa yarı finale çıkması oldu.

KARADAĞ: 26 RUSYA OLİMPİYAT KOMİTESİ : 32

Çeyrek finalin ilk maçında son Olimpiyat Şampiyonu Rusya (Rusya Olimpiyat Komitesi ) 2012 Londra Olimpiyatları finalisti Karadağ İle karşılaştı. Gollü geçen ilk devreyi 17 -15 önde tamamlayan Rusya Olimpiyat Komitesi üstünlüğü maçın ikinci bölümünde de devam ettirdi. Savunmasını da sertleştiren Rusya Olimpiyat Komitesi farkı açtı ve sahadan 32-26 galibiyet ile ayrıldı.

Bu sonuçla Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı  yarı final biletini aldı. Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı maç boyunca kazandığı 2 tane 7 metre atışını da gole çevirirken aynı zamanda aldığı 2 dakika cezaları nedeniyle 14 dakika (7 tane 2 dakika cezası ) eksik oynadı. Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı karşılaşmanın neredeyse 1/4 ünü eksik oynamasına rağmen sahadan galibiyetle ayrılmasını bildi.

Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı’nda Anna Vyakhreva 8 golle (8/11) diğer maçlarda olduğu gibi takımının gol yükünü taşıdı. Polina Kuznetsova 5 gol (5/6) takım arkadaşları Daria Dmitrieva (4/6) ve Vladlena Bobrovnikova (4/5) Karadağ filelerine toplam 8 gol bıraktılar.

Kazandığı 7 metre atışlarında 5/6 isabet sağlayan Karadağ ise sadece 1 defa 2 dakika cezası aldı. Karadağ da yeni sezonda Kastamonu BLD GSK forması giyecek olan Jovanka Radicevic 10 golle (10/13) maçın ve takımının en golcü oyuncusu oldu. Durdina Joukovic 8  gol (8/12), İtina Grbiç de 4 golle (4/8) Karadağ’ın diğer golcü oyuncuları oldular. Karadağ’ın bu maçta attığı 26 golün 22’sini 3 oyuncunun atılması da ilginç bir istatistik olarak kayıtlara geçti.

Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı Yarı Final de Norveç’in rakibi oldu.

Haber

NORVEÇ:26 MACARİSTAN:22

Çeyrek finalin diğer ayağında 2016’da verdiği aradan sonra yeniden Olimpiyat Şampiyonluğunu kazanmayı hedefleyen Norveç , Macaristan ile karşılaştı. Çekişmeli geçen ilk devrenin son hücumunda Macaristan beraberlik şansını değerlendiremedi. Sonrasında gelişen hücumda son saniye de Veronica Kristiansen ile golü bulan Norveç ilk yarıyı 12-10 önde tamamladı. Maçın ikinci devresinde de oyun ve skor üstünlüğünü koruyan Norveç karşılaşmayı 26-22 kazandı.

Her iki takımda bu karşılaşmada 7 metre atışlarında sadece 1 gol (1/2) buldular. Karşılaşmanın hakemleri sadece 2 defa 2 dakika cezası kararı verirken bu düdükleri Macaristan için çaldılar.

Norveç bu galibiyete yarı finalist olurken son 9 Olimpiyatlarda 8 .defa son 4 takım (sadece 2004 Atina da yarı finalist olamadılar.) arasına kalmayı başardılar.

Kari Dale Brattset Macaristan filelerini 7 defa (7/8) havalandırırken Henny Reistad ise 4 golle (4/7) galibiyete katkıda bulundu.

Macaristan’da ise Szandra Szollosi düşük bir yüzdeyle oynasa da (%42 ,5/12) takımının en skorer ismi oldu.

Norveç yarı final de Rusya Olimpiyat Komitesi Takımı ile finale çıkabilmek için mücadele edecek.

Haber

İSVEÇ:39 GÜNEY KORE :30

Hentbolun ekol ülkelerinden biri olmasına rağmen kadınlarda sadece 2014 Avrupa Şampiyonası’nda Bronz madalya kazanan İsveç, Güney Kore karşısında rahat bir şekilde sonuca gitti. Gol düellosu şeklinde geçen ve tam 69 defa filelerin havalandığı maçta Güney Kore’yi 39-30 mağlup eden İsveç yarı final biletini aldı. Dördüncü defa Olimpiyat Oyunlarına katılan ve daha önceki oyunlarda en iyi derecesi İsveç karşılaşmanın ilk devresini de 21-13 önde tamamladı. İsveç bu sonuçla ilk defa son 4 arasına kalmayı başardı. Norveç ile beraber en çok Olimpiyat madalyası olan (6 madalya) Güney Kore çeyrek finallerde  turnuvaya veda etti.

İsveç de %100 isabet ile (6/6) ,Jamina Roberts (6/9) ve Carin Stromberg (6/9) toplam 18 golle maçı tamamladılar. İsveç 7 metre çizgisinden kullandığı 2 atışı da gole çevirirken 3 defa 2 dakika cezası aldılar.

Güney Kore de ise Kyungmin Kang 8 gol (8/12) ve Jinyi Kim de 7 golle (7/11) maçı tamamladılar. 7 metre atışlarında 3/4 isabet oranı ile oynayan Güney Kore için 4 defa da 2 dakika cezası çalındı.

İSVEÇ EŞİTLİĞİ SAĞLADI

İki takım bu maça kadar tamamı grup aşamasında olmak üzere 3 defa karşılaşmışlardı. Bu mücadelelerde 2-1 Güney Kore’nin üstünlüğü bulunuyordu.İsveç bu galibiyetle hem ilk defa yarı finale kaldı hem de eşitliği sağlamış oldu..

İsveç yarı finalde  Fransa ile finalist olabilme için karşılaşacak.

Haber

FRANSA :32 HOLLANDA: 22

Son yarı finalisti belirleyecek olan maçta Rio Olimpiyatlarının finalisti Fransa ise yine Rio da 4 olan Hollanda ile karşılaştı. Maç çok hızlı başlayan Fransa oldukça yüksek yüzdeyle hücum kullanırken gol bulmakta zorluk çekmedi. Kaleci Tess Wester’in çok kötü bir performans sergilemesi ve Louis Abbing’de sakatlanarak oyun dışı kalması ile Fransa oyun üstünlüğünü ele geçirdi. Farkı 10 gole kadar çıkaran Hollanda ilk çeyreği 14-4 önde geçti. Daha sonra kaleye Rinka Duijndam ‘ın Holllonda kanat hücumlarıyla 25. dakika da farkı 5 gole (16-11) indirdi. Ancak devrenin kalan bölümünde 3-0’lık seri yakalayan Fransa ilk yarıyı 19-11 önde tamamladı.

İlk yarıya damga vuran olay her iki takımın kalecisi Amandine Leynaud (11/22) ve Rinka Duijndam’ın (7/14) % 50 gibi oldukça yüksek kurtarış yüzdesi ile sergiledikleri performans oldu.

Maçın ikinci yarısında Fransa fakı açarken Hollanda hücumlarında yine sahneye Amandine Leynaud çıktı.Tecrübeli kaleci Hollanda hücumlarına set çekerken farkı açan Fransa karşılaşmayı 32-22 önde tamamladı.

Fransa son yarı finalist olurken Laura Flippes 6 (6/8),Pauletta Foppa 5(5/7) ,Coralie Lossource’de 4 (4/4) golle en skorer isimler oldular.

Maçın yıldızı Amandine Leynaud ise %51 ( 22/43) kurtarış yüzdesi ile karşılaşmaya damgasını vurdu.

Her iki takımda maç boyunca kullandığı 4 tane 7 metre atışını da gole çevirirken Hollanda için 4, Fransa için ise 1 defa 2 dakika cezası verildi.  22/51 (% 43) gibi düşük bir hücum isabet oranı ile oynayan Hollanda da ise Angela Malestein 5 golle (5/7) maçı tamamladı.

Fransa yarı finalde İsveç ile karşılaşacak.

YARI FİNAL PROGRAMI

6 Ağustos Cuma günü oynanacak yarı final maçlarının programı ise şöyle;

11:00 FRANSA-İSVEÇ

15:00 NORVEÇ-RUSYA OLİMPİYAT KOMİTESİ

Bakmadan Geçme