Kalecilere özel kitap

Hentbol Antrenörlerinden Erdal Kaynak ve Musa Oytun’un ortaklaşa hazırladığı “HENTBOLDA KALECİ EĞİTİMİ” adlı kitap yayınlandı. 144 sayfalık bu kitapta eski hentbol kalecisi olan Erdal Kaynak, kalecilik eğitim hakkında tecrübelerini bir kitapta topladı. Kitabın önsözünde ise şu sözlere yer verildi:“Çok iyi bir kaleci, iyi bir takımı mükemmel bir takım haline getirir. Hentbol kalecisi hem bir takım oyunu oynar [&hellip]

Hentbol Antrenörlerinden Erdal Kaynak ve Musa Oytun’un ortaklaşa hazırladığı “HENTBOLDA KALECİ EĞİTİMİ” adlı kitap yayınlandı.

144 sayfalık bu kitapta eski hentbol kalecisi olan Erdal Kaynak, kalecilik eğitim hakkında tecrübelerini bir kitapta topladı.

Kitabın önsözünde ise şu sözlere yer verildi:
“Çok iyi bir kaleci, iyi bir takımı mükemmel bir takım haline getirir. Hentbol kalecisi hem bir takım oyunu oynar hem de kendisi başlı başına bir takımdır. Aslına bakarsanız oyun atıcıyla kaleci arasında geçen bir düello şeklinde geçmektedir. Atıcıyla yapılan her düello yeni bir test ve yeni bir meydan okumadır. Oyuncuların görevi ise bu düelloda kaleciye olabildiğince yardım etmektir.

Tüm takımın amacı rakibin atışlarını engellemektir. Kalecinin ise tek amacı rakibin atışlarını engellemektir. Tüm antrenörler takımdaki en önemli oyuncunun kaleci olduğu konusunda hem-fikirdirler. Fakat bu konuya yeteri kadar zaman ayırmamaktadırlar. Umarım bu durum değişir. Ancak ister iyi eğitim verelim ister vermeyelim kalecilerin oyun içindeki rollerinde kesinlikle bir değişiklik olmayacaktır. Onların başarısı veya başarısızlığı oyunun sonucunu kesinlikle etkileyecektir.

Sizlere bu kitapta iyi bir kaleci yetiştirmek ya da hazırlamak için deneyimlerimizi aktarmaya çalıştık. Kaleci olmak gerçekten harika bir şey. Haydi, hep birlikte kalecilerimizin bu işten keyif almasını sağlayalım.

Kitabımızın kalecilere, kaleci antrenörlerine ve antrenörlere yararlı olmasını dileriz.”

Bakmadan Geçme