Kaptan’a doğum günü hediyesi

Siyah beyazlılar şaşırtmadı. Fantastik takım hentbolseverlere yine fantastik bir gece yaşatarak Şampiyonlar Ligi’nde dörtlü finale yükseldi.

HENTBOLHABER.NET – VELUX EHF Şampiyonlar Ligi (VELUX EHF CL) Çeyrek Final ikinci maçında THW Kiel ilk maçta 31:29 mağlup olduğu MOL Pick Szeged’i 31:23 mağlup ederek toplamda 60:54 ile dörtlü finale yükselen son takım oldu.

Almanya’nın kuzeyinden çıkıp namı tüm dünyaya yayılan THW Kiel evi Sparkassen-Arena’da kombine kartlı on bin taraftarının desteğiyle Macar Szeged’i farklı mağlup etti.

Bu sonuçla;

THW Kiel 11. Kere EHF Şampiyonlar Ligi yarı finaline yükseldi.

THW Kiel beşinci defa VELUX EHF Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’ne (VELUX EHF FINAL4) yükseldi.

THW Kiel dördüncü kez üst üste VELUX EHF FINAL4’a yükseldi.

YAŞ GÜNÜ HEDİYESİ
8 Gol ile maçın en skorer ismi olan THW Kiel Kaptanı Filip Jicha belki de en güzel doğum günü hediyesini aldı.  Siyah beyazlıların kaptanının 33. Yaş gününde takımı bir kere daha devler liginin zirvesine giden bileti aldı.

Flens Arena’daki Son 16 mücadelesinin ilk maçında sakatlanan Palicka’nın geri dönüşü ile sahaya daha farklı çıkan siyah beyazlılar maçın ilk düdüğünden itibaren ezici üstünlüklerini hissettirdiler.

Kiel’in yağmur olup yağan golleri Szeged Teknik Direktörü Juan Carlos Pastor’un ilk molayı 09’39” da almasına yol açtı. Ancak bu erken moladan da Zebraların hızını kesecek bir oyun çıkmadı.

Sakatlıktan tamamen iyileşmiş şekilde dönen ve sezon sonunda Zebralardan ayrılacak olan Andreas Palicka kalesinde harikalar yaratırken, Alman defansı da Macarlara geçit vermedi.

İlk maçın en skorer ismi Szegedli Dean Bombac 60 dakika boyunca sadece 2 gol kaydedebildi. Juan Carlos Pastor, Jose Manuel Sierra Mendez’i alarak kaleyi Piotr Wyszomirski’ye emanet etti ancak Alman füzelerine bu da kar etmedi.

Bu arada Sırp Sağ Oyun Kurucu Marko Vujin ve Çek Filip Jicha skor 12:4’e ulaştığında dörder gol ile Kiel gollerinin üçte ikisini kaydetmişlerdi bile. İlk yarınının sonlarına doğru Macar ekibi atağa kalksa da Alman savunmasında boşluk bulmaları pek de mümkün olmadı. THW Kiel ilk devredeki bu ezici üstünlüğü Hırvat Domagoj Duvnjak ve İspanyol Orta Oyun Kurucu Joan Canellas gibi yıldızları sahaya adım atmadan yakalamıştı.

İlk yarısı 18:10 sona eren karşılaşmanın ikinci yarısında ev sahibi yaklaşık beş dakikalık bir bölümde oyundan düştü bu arada Palicka aynı yerden üst üste birkaç gol yedi ancak üç kere şampiyonlar ligi şampiyonu olan ekip tekrar konsantrasyonu sağladı. Skor 22:13’e, Alman Pivot Patrick Wiencek’in golüyle 25:15’e geldi. Macar Szged için artık yapacak bir şey kalmamıştı ancak onlar da son dakikaya kadar oyunu bırakmadılar.

“KIEL DERSİMİZİ VERDİ”
Szeged Kaptanı Attila Vadkerti; “Geçtiğimiz yıl EHF Kupası’nı kazanmamızdan sonra oyunumuzu geliştirdiğimize inanıyorum. Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’ne gitme şansını yakaladık. Bu akşam Kiel bize iyi bir ders verdi” dedi. Juan Carlos Pastor ise; “Biz şu an kesinlikle Kiel’in seviyesinde bir takım değiliz” diye ekledi.

THW Kiel, VELUX EHF FINAL4’da hangi takımla eşleşirse eşleşsin bu karşılaşmanın ilginç olacağı kesin çünkü dörtlü finale çıkan takımların hepsinde Kiel ile geçmişi olan birileri bulunuyor: Wael Jallouz ve Gudjon Valur Sigurdsson (Barcelona), Tobias Reichmann (Kielce), Christian Zeitz ve Momir Ilic (Veszprem).

“SEZONUN FAVORİSİ BİZ DEĞİLİZ”
TWH Kiel Menajeri Thorsten Storm; “Bugün muhteşem bir oyun çıkaran Andreas Palicka’nın sahaya çıkabilmesini sağlayan medikal ekibimize büyük bir alkış istiyorum. Ve umarım her maç gününde Filip Jicha için doğum günü olur” dedi.

Siyah beyazlıların Teknik Direktörü ise Köln’deki dörtlü finalin çok zor olacağını, bu sezon favori olmadıklarını, “finalin favorisi” yükünü bu sezon FC Barcelona’nın taşıdığını söyledi.

Derleyen: Fulya Öktem

Bakmadan Geçme